光榮出新的三國無雙呀!

1001 回覆
322 Like 39 Dislike
暫時最多人講係打完赤壁就完但又有小道消息話去到關二哥死左就完

btw如果打完赤壁就完既話,睇下前期既故事例如界橋,徐州,小霸王幫袁術做事果d會唔會拉長去寫
共用模組我又冇乜所謂,因為呢集基本上都係主角視點大部分時間淨係用主角一條友,假設有十個模組咁即係主角有十把武器換,其實都夠。反正啲無雙武將只係某啲關卡俾你玩下咁解又唔係傳統嘅武將列傳模式。
戰5真係廢到爆,暗榮加強版都冇出直接放生,真三8嗰陣都仲有賣下DLC

戰5個重啟做得誇得滯,人設改晒,咁改法直接搞到成個系列嘅傳承都冇埋,真係難以想像戰國無雙可以冇真田幸村,神速有保留但係閹割版,同模又多,cut無雙武將轉正一堆二打六,信長細佬朝倉義景呢啲轉嚟托咩,睇到都唔想用,唯一好係今川終於唔係足球小將
當初重啟以為會好似起源咁轉寫實少少既風格,點知係比之前更加誇張既動漫風格黎賣腐
個個都轉晒做靚仔把撚咩完全冇晒特色,織田武田上杉個個普通到,gameplay畫風又係色彩繽紛勁撚核突,劇情就唔洗講仲兒戲過之前
轉正嗰堆人除左鹿之介毛利輝元吉川元春之外一班二打六,又要加黑鬼武士入黎托柒重點講織田但係轉正三淵藤英 中村一氏都唔轉三好班人丹羽長秀瀧川一益森長可呢啲
本來見到戰5 200有找 有啲心動想買
見你地講到咁唔掂又可以慳返
d無雙似個個都zoom埋個大頭然後一野bam落去

唔好咁啦,晒嘥左隻驚
唯獨呢點我對光榮有120%信心
佢垃圾如真三8咁都唔會整池柒啲女
d視角已經怪,一打有名npc仲搞咁撚多野
簡簡單單好似以前咁咪好
佢呢啲視角一開頭係真係幾有臨場感 但玩耐左 佢下下都咁 zoom 黎zoom 去就會覺得作業好重 好浪費時間
唔好奇望,我諗同8相差唔大,畫面靚少少
唔係open world 已經一定好過8啦
戰國試完水溫仲未有part 2
非常麻麻,入左PSplus先玩,比錢不了
玩Fate無雙好過
其實寫小故事仲有新鮮感
大場面集集都有 已經好重複
玩真田丸好d
的確係,用原創主角既可以講佢周圍流浪時遇到既事,暗榮有心既,前期既故事都可以寫得有趣
今集加返單挑好過癮
明顯疾機wo
唔算真係好差嘅 。但係啲人戲稱做大身槍無雙 一種武器玩曬
我都係比面濃姬瀨名先買
但係屌,佢兩個都要
真係變戰國無雙5咁

雖然好似無戰國無雙5咁多人用

但武將如果全部都獨立一套模組嘅話都ok
PC有番版可以試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞