光榮出新的三國無雙呀!

821 回覆
301 Like 35 Dislike
原本已經無腦反智
再簡化啲

但係俾你無限連 作業感再高啲
版權無雙淨係益笨大 集英社囉 俾人抽完水搵少好多

人地坐係度數錢 你博命開發

但係唔想佢出呢啲課金遊戲 想佢出死新一集單機齊晒啲衫 認真做好排球系統 成為真體育競技遊戲
劇情強制黃巾輸,你可以揀去曹營定袁營咁
睇片都覺得悶
中世紀興傭兵制 你想做終極牆頭草都得

漢朝邊有傭兵
出game咪幾好 搞乜鬼嘢冰室吖
條收都多過三國戰國。franchise 唔洗marketing 成本少過三國戰國好多。
不過有好多山賊同外族
會唔會出返psp個隻全員變神飛天打交
都唔係架 都要宣傳 再者要做版權還原返自己唔熟嘅題材
建模都無資料庫嘅內容可以照抄重用

你每次做一個新版權作,你都掉好多成本
高無就係咁收皮

唔同自家無雙可以出帝王傳猛將傳再抄埋一碟出大蛇
咁樣狂用舊模穢土轉生

你搞每個IP 要成村主力人物畫過晒 啲地圖又唔可以好似先家無雙咁照抄
某啲戰場真係好多代都一樣
戰無連大部份連招都一樣
我都買咗兩次 但係真心做到唔湯唔水 但係方向明明係啱嘅

當年芒享第一代都唔係好成功
人地無放棄 覺得搵到個方向就繼續摸索

最終殺出一條青雲路
好心 咸廠就做返咸廠啦

出返脫衣麻雀

另外出DOA無雙 變18禁好過啦
DOA6整到一舊屎咁 而家靠隻XVV食飯
最鍾意浪費IP既垃圾公司專心做代工算啦
如果暗榮可以吸收到薩爾達無雙既經驗就好,薩無我覺得係近幾年最好玩既無雙,玩無雙玩到變動作game
玩過嘅crossover 無雙都好有特色 火紋真係要得閒落指示叫班仆街去做野 P5S又keep 返放技

所以比較期待6月老任會唔會公佈其他crossover 無雙多啲 出隻任天堂無雙玩撚到NS大亂鬥咁就好 唔係嘅比隻Mario 無雙都好
koei依個範疇係壟斷外判。咁樣外判係不可能蝕錢。你只可以話佢賺得少,但都係包賺。budget過高下次叫ip間廠課多啲水先整囉。

同埋出力而賺錢有咩問題?賺錢本身就要出力

任何舊ip發展無雙都會有一日沉船。因為無一代都要出新角色,但每一代玩家人口都下降。高達無雙作為單一ip做無雙,必定有一日油盡燈孚。佢完嗰隻叫「真」高達無雙。無啦啦改名,即係佢都估氣數已盡啦。嗰陣出咗140機,200配音。同埋高達完結係因為Bandai 蝕啫,唔係koei蝕
另外板權無雙都無一隻賣畫面。全部一係膠畫一係漫畫render。啲3d人物唔洗太靚,求其叫間ip廠拎個3D樣過嚟移稙都得啦。三國就真係要由concept art 到3D配音自己搞一百個角色

你估邊個好購啲?
說話唔係咁講。koei 都無放棄由決戰1到第二次百年戰爭5雙game。覺得搵啱方向續續試,最終自己油咗條血路出嚟。
後期鍾會都劇透到,唔使等到日本戰國
大蛇3有呢啲設定
戰國嗰班聽到關羽呢個名即刻問係咪書裡面嗰個
幾攪笑
同埋koei本身連日本一都未係,一直都係用differentiate positioning 去生存。

三國+管理=三國志,三國+無雙。其實你係搵唔到同類型美廠game。但百年戰爭之後一年,對手係騎馬砍殺。

美廠與koei相比,係無限金錢。咁咪避囉
係咪可以整個變性黑人同性戀兼覺得自己其實係隻狗?
好想暗榮做一隻升級版既帝王傳 = 三國志經營+無雙戰鬥
帝王傳啲策略經營真係好求其
已經忘記左添
搞到我想搵返部PSP出黎玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞