光榮出新的三國無雙呀!

821 回覆
301 Like 35 Dislike
點會咁比? 9up都有個譜吖 騎斬係Indie黎
個製作陣容細過暗榮兩公婆邊做邊招人 你搵上市公司比

而且三國海外無咩知名度 當時點會有你講嘅三國美廠遊戲類型

三國志系列叫戰略模擬唔係管理你分清楚類別先
美廠無大陸廠台灣廠都有做過三國志類 唔係differentiate positioning 嘅問題
美廠都有啲戰略遊戲 不過4X居多

再者 Total war三國 一出手 半成品都完勝垃圾暗榮啦

無雙類都有戰B 閃亂 之類 無獨有偶都一樣滅亡
根本證明無雙無腦玩法太落後
係好應該改變

百年戰爭類 咪有 Kingdom Under Fire 俾你參考
就係百年戰爭唔上唔落 戰略要素有趣但太少變化
玩耐咗空泛作業感高
平衡度太低破壞咗戰略成份
變成騎兵無腦衝
深入啲鑽研吓個系統同搞好平衡會有前途

事實就係垃圾股東見錢開眼 無即時回報就劏 逼半成品上架 無雙5最嚴重
或者劏一啲高質素嘅系列 太閣都係犧牲品
無技術突破甚至大幅退化食老本嘅無雙反而留到

個廢柴鈴木亮浩係人事任命嘅重大錯誤
2 ch 直接話佢係測定無能 無雙8大爆死根本唔意外
可以串少少 「你就係老羅吹到好大 一舖清袋果條二線自大佬?仲話武聖」
海無 高無 就唔洗配音費?唔洗建模?唔洗設計關卡?
你嗰啲咩嘢邏輯黎?

你真係唔識個喎

版權作搵到錢 大有可能要分成
就算搵唔到都要包底
俾定一筆數買版權 俾版權主做基本盤 人地先會放啲IP俾你

除非大賣 銷量並距太大
否則賣出一份版權作 搵錢效率會低過賣出一份自家原創作
機戰就係例子 版權作無肉食靠OG養眼鏡廠 寺田都做到心灰意冷 暗示未必續到攤
出埋龍神丸都救唔到銷量

高無死咗
海無4亦已係2020年作品 佢出DLC都唔出新
都證明版權無雙唔易做
終於出,好撚期待
至少個畫面人設睇落比戰國無雙5好,戰國無雙5個重啟真係搞不撚掂
其實係好矛盾,我俾幾舊水買就姐係我支持佢繼續出垃圾撚鳩我但係我連幾舊水都唔俾佢可能以後連垃圾都唔會再出
今次打埃及神定巴比倫神
葉問大戰張飛
李小龍大戰凌統
兵仔割草將軍魂系
記得有宙斯,奧丁
係都幾正,魂系啲大型boss打到燥(祖傳視角),三國幾勁都好起碼呂布都係個人先

冇玩過臥龍同隻狼
好似basara咁乜鳩都無得出 含撚都無味
太快寫死咗蛇叔暗榮又唔識作落去,reboot好過啦
3代啲歌remix都好撚垃圾,放返原版好過啦
呂蒙同董卓已經唔係幾分到,曹操都劣化咗好多,司馬懿變咗太監咁
唔記得係咪4,有得開金人個集好玩
對面d角可以一場幾隻boss級

第2集等d npc自己打贏仗都好玩
再J翻個地圖replay
oroshit 3 d撚屌劇情
三代好多角色一啲劇情都冇真係cls,我好想睇玉藻前㗎
當年好正,與其休息,不如打劍豪
騎砍玩法就唔係無雙,到時實比fans屌
你要睇下羅密歐與朱麗葉
出咩都屌㗎喇嘥鳩氣
打擊感
無雙2 3 4最好

呢個post廿頁講嚟講前去都係呢啲
出隻咩驚都唔會滿足到連登仔
6好似最好玩
出返無雙3個種難度先正 虎牢關紅血屈無雙
大蛇3其實幾好玩

係故事寫得差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞