光榮出新的三國無雙呀!

844 回覆
306 Like 37 Dislike
其實以前345嗰啲都算係IF happy ending啦,你玩邊個勢力最後都會贏晒,本身中途死咗嘅都唔會死,記得三代仲有孟獲袁紹呢啲統一天下嘅結局
後面啲資訊係邊度睇?
今集主角就係P 5主角個配音
第一句已經錯
confirm咗得男主人公
暗榮近排先開始用佢
浪人都多戲份
似返三國無雙2至5個種感覺
有啲期待
希望唔係垃圾驚!
唔知點解,反而覺得冇乜
仲喺好割草,斬紙咁
主角外形有無得自訂
細個玩2,3,4就係想要呢d大場面
奈何機能問題得小兵三四隻,友方武將只會企係到乜都唔做
今次光榮似終於捉到玩家想要咩
希望出到黎唔會太lag
好鐘意三代 打贏武將個陣 就會有個畫面佢受傷跟住走左去
尋泰記 。司馬昭義兄 司馬昭係獻帝個仔
無雙就係要割草
爭在割得爽唔爽既姐
鐘意真三1 2 果種打仗嘅感覺 啲小兵都幾勁
未玩過真三八

見個個都屌撚曬鬼

有啲好奇佢爛係邊
為開放世界而開放世界
仆街,開始期待隻game係咪已經中左伏
8係古代中國騎馬模擬器嚟
仲要個騎乘都係鳩鳩地好似揸車咁

其次就係佢啲實時演算cut scene係完全唔合格
我玩無雙其中一個原因就係睇故事cut scene

唯一可取就係日出日落啲風景真係幾靚
不嬲唔會一出就買
根本無雙就唔應該做open world
再加上暗榮根本冇本事整隻似樣既open world出黎
我之前ps+免費玩悶到連黃巾之亂都冇打完就刪左
主角可能司馬雲信。
戰略感係0
基本上你眼睇唔到既地方係唔會有事件影響任何事。唔再有總大將苦戰。因為要孭「開放世界」既探索時間,所以你喺地圖上只要非戰鬥狀態,戰局就定格。但問題係一個戰區係只有肉眼見到個球場size,而你由一個戰區跑去另一個戰區大約係一個mtr站咁遠。

而只要你唔夠打(唔想打),隨時就咁行出個球場就得。即係將電話game既所有兩三分鍾既關卡求其放喺個世界度就算(而唔係用選單入關)。而即使你喺個戰區入面作為戰鬥狀態,你磨幾耐都唔會有任何後果。

戰鬥系統廢。右手單手其實就可以無傷殺晒所有人,個戰鬥系統將心機放晒係motion capture度,睇片咁。打緊時左手可以放低,左手係負責travel,右手負責打人。

隨著開放世界既問題,貴重品都唔再存在。貴重品重點唔係在於效果,而係解鎖時既樂趣。對地圖既了解將戰場事件發展出極至既完美通關。但真三8係無戰場設計。
無錯,無論佢都改都好,個主膽就係爽快割草

8除左個地圖問題,新模組好多都跳上天打打打又累贅又慢
8戰鬥系統諗法上冇問題
係數值平衡上出事

流水系統連招大過一切,屬性會累積,唔斷就越打越痛
所有普攻理論上都接到combo,按對手喺天喺地喺擋揀招,唔駛似以前重複一模一樣又無效嘅普攻起手就為招C技
場面人多上嚟打幾百hit都唔會斷,爽過C技好多

但8實際個setting太白痴,屬性滾雪球離譜,唔識連打人就RJ,連到四五下就秒殺,中期開始只要一破防就秒殺一切冇晒難度,配合育成升武器太方便,無聊地圖戰役,識唔識玩都冇樂趣可言
後來光榮知道問題加多個難度,武將硬到仆街,個個斬成個字都死唔去又另一個極端
Empires改返屬性有上限就正常好多,但一樣好磨唔爽

系統同三國志14一樣,改新玩法但有班人適應唔到,試兩下就係咁屌
不過無雙8本身就多問題,個系統屌埋一份大把人和應
1同2 斬緊個陣唔可以轉角度
勁on9斬空氣仲要比班攻擊意欲高嘅兵斬
覺得今集都好有打仗感覺 唔知係唔係兵仔多咗
不過見關羽有招真無雙好撚誇張 仲勁撚過金庸啲角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞