歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (201) seed freedom世一

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
神之手啲工具其實係咪物有所值?定淨係滿足裝備撚?
如果素組唔打算磨水口既話
神剪可以盡可能地剪到個水口勁細 又或者剪到睇唔出有水口
但如果會上色 本身就要做足打磨工序 神剪既必要性就會冇上面打既咁高
日本大貨
香港既話唔急住買可以慢慢
以前為左買魔靈風靈周街搵
而家呢兩隻比以前易搵左
唔單止講神剪,仲有佢其他架生都貴過人
唔單止講神剪,仲有佢其他架生都貴過人
其他工具就要試下 始終都係人夾人
Godhand既刻線針係幾好用
有時刻線刀難處理弧面位 佢支刻線針幫到手
海綿同平筆都有買 不過偏貴 其他工具有機會先再試
Mr.Hobby B530 Mr.Super Smooth Clear Matt
睇你玩乜嘅啫
模型種類、材料都好多種
好多人淨玩笨大素組咪吹到神手鉗上天囉
但走去剪畢地樹脂一下即斷刀
你磨吓高達水口用神手砂紙冇乜特別
但大範圍磨啲硬材料就好有用
比埋product no. 夠清楚
20-30 cm
呢排潮濕忍下手唔好噴住,一係開冷氣噴
https://youtu.be/UiRI7J_tMSA?feature=shared
但佢條片又好似冇咁遠
20-30cm啱架啦
無記錯10-15cm係湖水綠嗰種噴罐,細枝啲
應該係咁啱得咁橋
有技術又有時間就會覺得唔值
利申兩樣都冇
唔用腦魔已經唔係福仔
質素好,價錢ok
模型、黏土人、大膠都要搵佢買
你咁會搞到我遲啲整好都唔好意思貼
其實本身我喺舊登個ac叫福仔369
因為當年睇達哥講白花油嗰隻濕鳩吉祥物叫錯咗福仔369
跟著我同班friend笑咗好耐, 然後我就改咗做福仔369
但連登俾人用咗先, 所以求其就改咗做759
俾你睇穿咗
3百銀一把剪其實好平 依家D 手機Game 課下金都係番到
原來開壇始祖個blog 已經有你既教學
佢哋俾面
求其買晒關事嘅綠色喺到試下色咁上下
每個巨人都有自己既名,而你,福仔759 巨人之力既名就係始祖巨人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞