歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (201) seed freedom世一

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
無論新手老手,呢個google site都包含左好多有用既資訊

https://sites.google.com/view/lihkg-model

遇到問題可以試下搜尋睇睇有無類似既答案

呢度不論係新手老手, 都一樣咁歡迎
絕對唔係小圈子

乜模型種類都無任歡迎
希望大家互相尊重大家既模型
有模型問題一定會有神通廣大既巴打幫到你

問問題果陣,最好貼埋相,咁樣巴打們會易d 了解你個問題

巴打們貼作品時,
請註明牌子、比例及模型名稱

如果轉貼,貼埋條link就正哂喇
新post 留名
善心打破零回覆
-..-

頂唔順diy水貼嘅質素
留左名先
好撚癲
痴線佬

似舊mg
勁撚刀
Laser cut?
打算買隻USB 泵hobbymio hm 01pro
有D問題
首先我會噴金屬色

其實我諗緊好冇
1. 如果一枝0.4MM 夠唔夠玩. 其實我都係可能一年砌一隻咁上下.黎緊砌MGEX STRIKE FREEDOM

2. hobbymio免沖洗隻hm 160
或者
3. 我唔知可唔可以用hobbymio 駁sparmx 果隻免沖槍
又或者
4. 如果要買其他筆 有冇推介咩brand model好?用番hobbymio hm230 會唔會好廢

麻煩各位
咁勁既啲刀法
人在東京
請教下mgsd係咪周圍都仲缺緊貨?
唔係
窮喱邊到買得起laser cutter
只係最最最低階嘅die cutter
https://youtu.be/eH0MRGAHqUM?si=lh_quKTtuWknPBAr
買咗好耐, 以前cut過三式光武個膊頭白色水貼
之後做多幾次實驗發覺其中cut出嚟嘅質素麻麻地就當射咗落海擺埋一邊
轉咗vector graphic做input之後效果好咗啲但佢個刀壓校咗同冇校冇分別
總之就係唔推薦, 我未來如果用得多會直接買過部好啲嘅算數
因為根本唔係人手𠝹
其實你都會睇到第一張圖夾埋入咗少少鏡嗰兩粒, 總共𠝹咗6粒字
得右下角喱粒係整齊
見家陣最平嘅laser cut都係一千蚊左右
本身諗住買返個畫啲亞加力底座
睇到你咁玩又諗到新用途了
拖左好耐 粗粗地整完佢算
唔好浪費時間係日本搵熱門模型

因為佢地仲狼過香港,各個方面上都係
唔該巴打
啱啱秋葉原見到竟然要12000yen
周街都唔見freedom
呢度係香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞