歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (201) seed freedom世一

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
戇鳩 唔係咪唔係 認低威洗死咩
呢樣嘢永遠都咬唔完再講你攞呢個理論同日本仔坳無返五年我諗冇人會投降

每個地方嘅素組規格都係唔同嘅,根本冇一個定律
我隻fm 新年買做下停下全見光磨水波紋水口,細位補色重爭對手臂算完工, 打算噴半光然後少量漬洗舊化,不過真係拖得太耐

重有盒impulse spec2同自護彩透版上海自由
未開盒
貼"眼貼"有無竅門?
唔係歪歪斜斜就唔正中
我自己點貼都一定貼唔正 改做手油上色
把劍反而唔難, 直不甩, 白紅金分開三round就搞掂
背包啲黃銅管又曲又卡扣位先仆街
噴油場有無推薦
月租都可以
我明你講咩
利申上次手油咗
一直以為咩都唔做就咁剪件砌出黎先叫素組
打磨左都已經唔素啦 花能晒
Xg 01 就copy and paste la
如果唔比退訂再加任人訂 我真係唔介意等幾年先有貨
有冇人係街見過隻buster doll tank

Gundam base買咗支藍色柄鷹嘴刀唔識用反而黑色柄嗰支好易用
日本仔已經玩緊
香港未有貨
我見上個禮拜模倉fb有但係出到去已經無,之後都唔見,睇黎要等再販了
新手想入坑噴水油,唔用抽氣箱有冇其他辦法?
壽屋 Non scale 武御雷Type R
慢慢搞,搞咗成年終於出到世
本來諗住跟原作描述,紫色裝甲做返令面
不過諗諗下部機三尖八角,再拋光應該翻手翻到下世,半消光效果唔錯。

齋啪

明明噴Gaia 紫色,點解張相影出嚟咁藍
噴水油自制個噴油箱得啦,戴個口罩走埋角落噴,唔會噴到四圍都係就得

新手分享一下
可能一直砌開Bandai模型
砌plamax係要多啲耐性 佢技術起碼落後Bandai 10年 外裝甲有啲位要上膠水 水貼唔啱位 最大鑊隻腳用球關節 仲要冇預留空間俾你上支架 點擺甫士?
值得讚嘅係外表跟足TV版
買塊貓爪板 加個盒
我想買嚟緊隻VF-1D 然後擺罰企pose
罰企冇問題 外型係靚嘅 但係唔好預佢擺到好多甫士
我連盒未見過...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞