買電視機 / 換電視機 集中討論區 (174)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
X85k 同 X80L 會推薦邊款
見到仲有D鋪仲有得買X85K
X85K, 據我所知應該得瘋宅有?
贏唔贏到消費者個心唔知
但就好肯定畫質係贏曬
一出一定貴, 應該同X90L 一出個價差唔多
以前買落Sony A80J,宜家想掛牆,請問 邊個 Wall mount好?

原裝嗰個好貴
首先, 要固定定可動?
固定: 建議原廠, 夠薄, 可以上carousell, 好多放二手幾平
活動: 原廠超薄但可動性伸展性唔高, 想要都係carousell
想伸展性高既用NB wall mount
想請問CU8000同Q60C其實大唔大分別?主要都係睇劇,有時可能會打下機同價錢CU8000可以買到65吋,所以有d糾結
係唔係呢個Sony SU-WL850 51-65" Wall-Mount TV Bracket?

英國買成2000港紙
NB係邊個牌子?

sony 原廠固定WL450, 活動WL850
原價係咁貴, 我以為你係香港可以用carousell
NB 就係NB wallmount
主要分別係Q60C有廣色域同埋光度高啲

打HDR game色彩就有分別
XR70初出預17990-19990
55吋唔係萬一萬二左右?
下年3-4月可能得
BRAVIA 9 畫質贏唔贏到OLED LG G4 ,samsung S95D ?
光度可以
step巴 我可能真係屌落s95d睇下有冇人買咗有comment

不過送個32吋電視同廢soundbar有啲雞肋
你接受到個磨砂面就OK

三星定價算係好進取,賤賣feel
其實就係尋日討論期間屋企人屎忽痕想用依個霧面
佢哋話喎咁多年都未試過有部咁嘅電視
可能真係會解決到窗外面反光入嚟嘅問題
然後又好似與別不同咁

但係只不過個soundbar HW-S800B + 32 mon係咪好雞肋 如果廢廢地不如唔要
S800B不及Q系列

32電視就睇下你是否需要
如果唔想要贈品就去細鋪HDLIFE買
係呀都唔係特別平
只怪自己上個月病到hihi miss咗uny.
好阿等我問吓價先
但係要佢掛牆安裝係咪呢啲細舖唔係咁好
好似前幾個post見過大家咁講
AVLIFE通常都有跟原廠架
細鋪就要問了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞