買電視機 / 換電視機 集中討論區 (174)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
有無巴打試過Sony電視開唔到 淨係閃2下紅燈?
已經試過換地方插 分開啲先再插...etc.
Google咗話多數係底板電流問題 要換parts先解決到
但第二日試下開又成功播到十幾秒再熄
而家諗緊會唔會係火牛老化搞到咁
唔該曬
睇睇呢款先
你要VPN, 就一定係sony有google tv 最方便
A80L OLED 就靚D
X90L 就平D
想買SONY 49/50吋 請問make in japan有冇好大分別?
55吋 A95k 同 A80L 點揀好
A95K
只是組裝地方
Disney+
平時普通睇電視同埋間中打PS4,想問吓$8000內會唔會有55”選擇?
Sony KD-55X85L 行貨
$67XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(20000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 24個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. X1™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度約550nits
LG 55" OLED TV B3 OLED55B3PCA 行貨
$84XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 局部光度高達600nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
唔知斷曬貨
a95L
thanks 去av 睇下先
急問 應該好快冇貨
C3 65寸行貨 14980 屌唔屌好
乜都冇得送
邊到買?使唔使掛牆?
掛牆 梗係掛牆
可能都冇喇 我問完av問豐澤
應該就真係冇貨
可以考慮下a80l
要掛牆建議去大鋪買
係凶宅阿
不過冇咗條sc9s
依刻買LG C3 48”係咪性價比最高?
你搵到貨可以
想問下, 如果買sony/ lg電視, 肯唔肯安裝掛上木櫃? (唔係石屎牆)

應該唔肯

同埋另外想問, lg個系統係唔係玩唔到vpn? 唔知

一般netflix, disney+, youtube都有? 有

對比google tv仲有冇咩係用唔到? 少啲APP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞