買電視機 / 換電視機 集中討論區 (174)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
48C3 1000000%
48S90D都係WOLED PANEL, 又冇DOLBY VISION, UPSCALE又唔夠LG好
AVLIFE應該仲有48C3, 快買
睇咗實物?
睇過下REVIEW片
step巴,想問下
如果想買65" 預算10k 樓下,
平時睇youtube + 間中打PS5
係咪性價比係
65Q70D >65Q70C >65Q65D好?
水貨定行貨?
入門都唔見得好過
只係大陸個價超平
Samsung 65Q70C 行貨
$96XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約550nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
Samsung 65Q70C 行貨
$96XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約550nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

======================================

購買水貨電視我推薦 盛...澤

Samsung 65Q70C 水貨
6XXX
2. AirPlay 2
3. TIZEN 系統
4. eARC, 可駁SOUNDBAR
7. 光度約550nits

Samsung 65QN85C 水貨 (720個區域控光)
9XXX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI LED背光系統, 區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能, 共60W輸出
9. 局部光度高達1100nits
D系列2024款新出價錢貴, 又冇升級, 唔值得現在買
一皮樓下65吋暫時x85L領先
水貨可以
行貨? 有咁平既C兄
細鋪淨機9xxx
大鋪10xxx送1000超市卷同牆架 wor
想請教Step巴,而家Sony水貨嘅話係咪都係得Emotn UI頂翻啲功能,同行貨個system唔同。

近排部電視壞壞地(間唔時會出啲直線,時有時無咁)
諗緊換部A95L

但諗緊55定65
見佢行貨價同G4水貨差不多
頭痕緊買邊部同咩size
1. 而家Sony水貨嘅話係咪都係得Emotn UI頂翻啲功能,同行貨個system唔同-------------------->YES

2. 電視距離坐位幾遠?
即係無得好似LG Samsung咁
焗買行貨

大概八尺左右
65A95L
係咪唔使諗A95L一定仲正過G4?
始終有啲情意結係想買Sony MIJ
但G4又好似叫今年款隔離LG flagship

同埋行貨嘅話係咪都係去AV生命嗰啲買會比較好

麻煩晒你
係咪唔使諗A95L一定仲正過G4? YES

始終有啲情意結係想買Sony MIJ--->A95L就快轉馬拉組裝

同埋行貨嘅話係咪都係去AV生命嗰啲買會比較好---->YES
Thanks a lot
簡而精
收工落鋪睇睇

同埋舊底部Samsung啲普通4K
嗰screen開始出直間係咪都唔使嘥心機整?
咩MODEL
過左保未?
唔係我買真係唔多記得
要check check

但肯定無保
屋企人收翻嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞