買電視機 / 換電視機 集中討論區 (174)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Upscale差,畫面濛
有人試過唔係用原廠架,唔提供保養
咁睇YouTube / Nowe 應該無呢個問題?
Step 巴,黎緊搬屋想買部55"
主要睇Youtube,Netflix同 PS5 打機
係咪LG C3 同 Sony A80L 最好
早兩日睇過C3好似好鮮色,有冇話邊部好
想買部50吋,打XBOX SX同PS5 有咩介紹
有冇邊款天線綫最幼推介? 通常幾幼度? 驚就咁拉明顯好顯眼

電視想掛幅牆冇天線位,唔想大搞
想買部43‘電視 主要睇YouTube Netflix 打下ps5
今日睇到呢部話防藍光 請問ok嗎 或者有咩推介?
QA43Q61CAJXZK
今次仆街了,我啱啱買左,而家先睇到。
頭先本身想睇C3,點知AV生命話得翻B3,然後又話S90D新款同鬼咁死多野送,就落左搭。

本身係買比兩老,佢地都睇電視多,GG。
請問有幾平?
一係用tv app 睇
一係加隻 MagicTV
用緊UA49NU7100J 4年就收皮了…半邊暗哂

想換返50吋,Sony or Samsung or LG budget $7000內有咩推介

主要係 Netflix YouTube PS5

Soundbar 用緊Samsung , 轉Sony電視有冇相容性問題?

Thanks!
唔係好明
用tv app睇都一樣要upscale架
上年買左部lg c2 55吋放廳 換走左部samsung
有無人因為lg個os而買 我好鐘意個magic mouse 用browser睇勁方便
而加到房想換電視 心思思c3 42吋
應該ok
我投C3
Budget
防藍光呢啲係吹出黎

都係睇budget
日本城好似有隻好幼既
都係一個好選擇
LG 48" OLED TV A3 OLED48A3PCA 行貨
$69XX
1. 60hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 局部光度高達500nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
Soundbar如果用HDMI接駁正常應該冇問題
是的
本身屋企有部 用咗9年 乜事都冇
好多時睇彩數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞