買電視機 / 換電視機 集中討論區 (174)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
如果唔會買SOUNDBAR, 可以照用S40T
有SUBWOOFER低音點都會比電視好
邊間分店咁好?
恭喜巴打
問南拳巴
今日睇完. 原本用開sony 電視.但發現冇咩進步.

所以諗緊轉會去G4. 65吋

咁LG G4畫面係唔係會好過 bravia 9?

係唔係Oledevo>miniled?

應該買bravia 9. Or G4?

感覺成日覺得sony唔識進步只係咩都想搶錢. 好似playstation 咁

感謝
原本用開咩型號?
平時睇咩多? 用途?
我舊屋用緊X90L65

我用黎打機睇netfilx 有時少少睇下電視
直接上A95L
如果要超高光就BRAVIA 9
請教樓主, $10k 之內, 揀LG C3 55寸定 Samsung QN85C 65寸好? LG 面板同Dolby 吸引但 Samsung 大尺寸震撼D. 多數用嚟睇電視同Netflix.
1. 65QN85C應該已經冇貨
2. 電視距離坐位幾遠
另外10K買唔到65QN85C
即係唔考慮LG G4
A95L比佢好
距離9尺半
接近3米要75-85吋
9.5*12*2.54
牆有櫃最大只能65寸
Samsung 65Q70C 行貨
$96XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約550nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
購買水貨電視我推薦 盛..澤

LG 65" OLED EVO TV C3 水貨
12XXX
1. 120hz 廣色域 WOLED EVO PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 局部光度高達800nits
咁係咪應該揀65寸QN85D?
你個budget…….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞