買電視機 / 換電視機 集中討論區 (174)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
LG不是冇售後
只是要比多D耐性
怕壞買行貨
想問下B3同A80同級?
前兩日落去大舖,唔係Av生命睇
個職員幫B3轉普通mode幫我對比
點解A80個Mon好似靚好多
不過A80佢無轉既
呢排sale sony高佣?
A80K好D
SONY不嬲冇咩佣
出街睇唔好認真, 就算標準MODE都可以改野
標準MODE係指原廠想要既標準黎SET, 不是指行業標準
比較係用電影MODE先有用
我覺得算係半攻頂黨黎
例如如果萬五同二萬條GAP 係爭好遠我唔介意國際慣例加少少上
呢排爬過文睇緊罪大同 LG C/G系, 三叔就身邊聽太多壞機個案唔會選擇
跟住一睇LG 行水價好明顯係買水貨抵玩
所以會好 concern 幾皮野買返黎易唔易一壞就 gameover
有冇人知av生命 65C3家陣咩價位
現在買既話舊款已經係最平, 差距不是好大, 77吋, 83吋就例外
水貨保養就一定冇行貨全保3年咁穩陣
今日再落去睇下先!
不過A80個價少貴
C3應該好過佢?都平佢2K
甚至買到G3
C3光啲,G3光好多
我部C2 水就嚟兩歲
最大問題係唔壞 冇得upgrade
呢個價
真係完全無意欲買佢
A80L競爭力不足
想換電視 48 inch

Sony A90K $13k

LG C3 $ 10k

中間個差價可以買部PS5. 大家會點揀?
step 巴,我年尾會搬屋,諗緊買部電視當電腦mon 用,主要係WFH 時做野用,一星期用五日,每日約9小時,駁laptop 做文字野同excel 多。夜晚可能不定時打一陣xbox

冇budget 上限,有冇咩推介,同應該幾時買會平啲?
年尾再睇
唔想同老婆爭電視,想要部55吋 120hz嘅,主要用黎打機,q70c水貨係咪算性價比最高?step巴仲有無其他推介
BUDGET?
5千內55Q70C水貨最好了
around 5k 咁上下都接受到
48a90k 賣緊11000 仲有1000卷送
c3好似冇曬貨
見到HD life 做緊10,280. 心諗有冇伏. 但豐澤做緊14000
hd唔太伏
不過冇avlife咁抵同穩陣
如果唔急用
係咪等UNY做1000送100再買?
上星期問過AV生命,48 A90K要11800送1000卷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞