[黃VIU][TVN]背著善宰跑(9) 邊佑錫、金惠奫 主演

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
因為得番兩集 無咁多時間推拉 所以只好寫善宰又一見鍾情
點解金惠奫叫公主

女主 高中look最正
但佢都好勁 3個時期都carry到
因為當年善宰親眼目擊初戀因為佢無叫醒人而車禍導致一世行唔到路我係佢會內疚一世唔俾自己幸福拍拖

係命中注定要佢一見鐘情
睇曬十四集講下感受先
1. 舊物消失reset
喊到仆街 但係諗深一層有佢嘅意義
呢個係小率殷切希望想要嘅結果
佢就係想從來無遇過 佢就係想reset

2. 善宰嘅記憶
詩恩用呢個方式去令善宰重新回復記憶我覺得有少少似曾相識
有啲似早排播烈女朴氏契約結婚傳 男主角成日發夢夢見前世跟住畀女主角吸引
其實又唔係話唔得 以前睇過潛意識嘅記憶先至係最深刻嘅回憶

3. 有啲嘢消失有啲嘢無消失
時間膠囊隻錶就應該係因為畀20歲善宰提前拎咗出嚟 對佢哋嚟講無咗本身嘅意義所以無消失到
同一個道理條頸鏈都係一樣 意義唔同咗

4. 應該要發生嘅嘢都依然要發生
因為應該要遇見嘅命運係始終會遇見
ECLIPSE 嘅預告似係詩恩想表達嘅嘢
12-14係destiny
下一集就係 remember you
仲有的士司機同埋車禍
不過中間多咗泰成 黑粉可能會有變數 至少唔駛死

其實14集唔錯 曖昧戲幾好睇
我都幾鍾意呢種宿命感

不過我都依然傾向有雙穿越
同埋詩恩仲有咁多嘢未填 下禮拜嗰兩集節奏應該極快
但其實19善係一個咁純愛嘅人 唔同女仔做朋友 4.0 5.0都好佢都係咁嘅人 冇遇到中意嘅人就唔會隨便拍拖 我覺得冇話34仲A0就好唔現實 (其實善宰呢個人設本身已經唔現實
2.0善宰都係啦,仲癲喎,小率無跛,仲要拒絕過佢,十幾年一飲醉酒就去小率舊屋
尼個認同 更突顯男主對愛既純粹
咁多年都仲擺喺心上面 所以先至及得上做純愛戰神
得3.0係有幸福過
根本上佢除咗小率睇唔到其他女人
佢大學時期對條女幾鐵壁直男就知啦
天空之城佢媽媽有時咁叫佢
因為係國民劇所以叫叫下大家都咁叫佢
其實有佢地兩個我都覺得好睇 因為覺得點都會記得同 happy end
為女死為女亡講得好好
係 只要佢哋同框已經覺得好好睇而且結婚傳說好明顯有編排點都會結婚卦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞