[黃VIU][TVN]背著善宰跑(9) 邊佑錫、金惠奫 主演

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
好彩呢套無癌症
34 A0善宰+一見鍾情好唔現實囉 即刻出曬戲
因為癌病係女主阿媽到
佢一見鍾情應該係因為佢腦裏有記憶 所以佢不自覺地又對佢有感情 好似佢睇個劇本會不自覺地流眼淚
合埋眼諗起呢兩集就想喊 唯有同自己講俾啲信心詩恩寫咗3年既劇本 in 11集&13集ending we trust
其實知道善宰仲係善宰,
只係將前面所有的心動、感動、悲傷都抹去(只有小率同觀眾知道)
然後再灌到從沒經歷過呢d既4.0善宰腦中
所以覺得好空虛
知道係同一個人但有d割裂感
係第10集 歷代級既第10集ending
本身暗戀15年純愛戰士都已經唔現實架喎
如果真係隻錶而記返都得
小率可以穿越救善宰係因為善宰隻錶
善宰可以記返所有回憶係因為小率隻錶
兩隻錶都蘊含雙方嘅愛
可能係詩恩之前set 到個expectation 太高搞到而家用普通情節收尾令人好失望
個啲發夢記起頭痛記起真係好老土
其係唔係而家嘅善宰唔夠愛
係唔夠咁刻骨銘心嘅愛
之前幾次為女死為女亡 為女做A0
而家乜都無晒
搞到前十二集唔知睇咗咩 好空虛
其實要搞清楚,4.0善宰唔係無經歷過呀,只係暫時未想起
我覺得有記憶=有經歷過,就好似小率同外婆咁
而家係睇下編劇點兜善宰都會有齊1.0-3.0嘅記憶
但34善宰玩一見鍾情真係好難令人接受
唯一合理收尾
今集都有唔少笑點
佢唔一見鐘情咪仲難接受
真,同埋佢地真係襯得起國民初戀呢個title

善宰為左守護初戀豁出所有,從來無放棄過救初戀呢個選項,甚至越做越好由當初車禍之後先救率,演變成成功從的士佬幾次綁架中救出率15年嚟始終如一,無鍾意其他人,一直默默關注

率為左善宰不斷獨自努力奮戰,到最後甚至自己單獨面對的士佬幾次,咁懼怕雙腳癱瘓既人最後使走善宰自己留低只求佢健康平安

好耐無見過韓劇拍到咁純粹既愛情
未收尾架
係命運安排佢先會一見鍾情 善宰無論幾多歲都會愛上小率
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞