[黃VIU][TVN]背著善宰跑(9) 邊佑錫、金惠奫 主演

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
非常好
我要CD 1就夠
老實講CD 1都好夠做
詩恩咁樣call back 得唔得㗎
https://x.com/thekennyverse/status/1793111538574020666?s=46
兩個人都話要係日常生活中話多啲我愛你 佢哋可以對住對方講
屌你老味TVN
又出pop up 又出album
賺咁多連個個體驚六都冇
我想出車抗議!
雖然結婚梗埋咗咁耐,但我真係唔敢諗,我怕期望越大失望越大
痴線幾時結婚啊已經睇唔落邊哥同其他女演員
但其實韓國人係好習慣交換口水,睇韓綜就知

公主stylist po依張好靚
佢地一係二搭,一係結婚唔該 (or both)
其實我都會
Both ~~如果佢哋翻拍宮
我會唔理啲bug 照睇
但韓國人唔會介意對方啲口水
所以冇乜嘢

你對詩恩嘅自信呢
係咪又係邊哥佢嘅取向
跟住男二再搵多個靚仔 咁就perfect 公主性格勁適合做宮
韓網

小率寫劇本的理由(個人理解):

小率現在沒有什麼剩下的了
和善宰的回憶,和善宰的合影,善宰送的項鍊,善宰送的手機等等。

留給小率的只有自己的記憶
記憶隨著時間流逝 可能會變得模糊 可能會褪色
如果連自己也不記得了的話,感覺和善宰一起的時光會在這個世界上真的消失。
好像為了抓住變得模糊的記憶 才寫的劇本

(小率沒想到善宰還能找回記憶)

評論

就算是那樣也想珍藏的只有自己記得的故事

因為是只有小率記得的故事 所以應該更想記錄下來吧

嗯嗯 小率看著奶奶的樣子會更加的感覺到記憶在時間面前很無力

這是我的回憶 當然想用文字記錄下來

嗯,還有比起一直放在心上,表達出來對治癒傷口更有幫助。

我也那麼想...因為是只有自己知道的記憶,所以覺得是為了永遠保存才寫的...

小率不是沒有照片嘛,該有多想回憶啊。所以才寫了劇本啊。

對正文深有同感

對 為了不讓陣雨消失 才放進去的

對 嗚嗚嗚嗚

睇來其實其他loop既事其他人都會有少少記憶
但因為呀婆老人痴呆分唔到真假會當哂係真
所以佢知
我反而想要iTunes 版
朴栖含做男二就可以睇下Do 姐新舊老公大對決

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞