[黃VIU][TVN]背著善宰跑(9) 邊佑錫、金惠奫 主演

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
《背着善宰跑》(韓語:선재 업고 튀어,英語:Lovely Runner)為韓國tvN於2024年4月8日起播出的月火連續劇,改編自韓國作家金包創作的網絡小說《明天的第一》,由《Times》尹鍾鎬導演、《花樣年華—生如夏花》的共同導演金泰燁與《頂級巨星柳白》《女神降臨》的編劇李詩恩合作打造。劇情講述因疲憊的生活而遺憾結束生命的頂級男明星,和為了救活他而回到過去的熱血粉絲所展開的奇幻愛情故事。[4][5]

在香港、東南亞、中東及南非等16個地區,作為Viu原創劇集緊貼韓國於同日播出,臺灣由愛奇藝國際版自4月9日起每週二、三上午10點獨家更新

邊佑錫 飾演 柳善宰 外貌、實力、魅力都完美的大韓民國頂級男明星,出道以後從未從頂流的位置上下來,但是演藝界的生活讓他疲憊不堪,最終還是離開了人世。然而,在他正值青春燦爛的19歲時,遇到了任率,他平靜的生活發生了變化

金惠奫 飾演 任率 為了救活自己最愛的頂級明星柳善宰而回到過去的熱血粉絲。兒時因為事故放棄夢想的任率,偶然在廣播中聽到柳善宰的歌曲後獲得巨大慰藉,因而成為了他的粉絲。如往常般平和的某一天,柳善宰遺憾地離開了人世,而任率偶然地回到了15年前。面對高中生柳善宰,任率為了阻止未來發生的悲劇而孤軍奮戰。

https://www.youtube.com/watch?v=h3V2RK_0YBI
https://www.youtube.com/watch?v=odD0guV_lho

仲有兩集咋

留名
我要睇洞房呀!!!!
心情複雜的我留名
要34歲嗰隻洞房呀啊啊
如果結局有呢幕我就可以原諒reset劇情
今集開頭傾劇本係咪同綁鞋帶同一日拍

應該係
呢度call back左善宰有水災
我想拎咗善宰隻手錶回到過去隊冧個司機!
lm
好在13 14連住睇
13個ending真係,睇完真係會瞓唔着
點解要由頭reset,我首陣雨呢
究竟點解最後善宰會戴住條鏈?
覺得靚所以自己戴?

下集又有嗰隻橙色懷錶
時空膠囊都冇咗,點解又會出現呢隻錶
D劇情真係好難
道具無位擺啫
反正理論上都係佢買
我覺得似雙穿越
第四集尾跳落水救公主嗰陣隻錶有發光
今集播返佢啲夢境嗰陣淨係見公主沉落去 同埋隻錶係冇發光嘅
佢哋之間嘅物品消失晒
但條頸鏈 善宰仲戴住
依家剩返兩集詩恩至少要講下善宰穿越條線
睇完勁心塞 今集啲心動場面都心動唔起 唯一係便利店出面 善宰見到率笑個時 個眼神由冇記憶嘅大明星轉做心心眼 即刻夢回3.0善宰咁

仲有希望編劇真係唔好用呢個方法記返起。。求下真係雙穿越啦
會唔會係34歲個約定仲未到所以佢仲有條鏈?
雙穿越嘅話 好驚得返兩集唔夠時間圓曬所有未解釋嘅位
但求神拜佛佢唔好係無雙穿越不特止仲係善宰dejavu咁頭痛 然後慢慢記得返所有嘢 咁李詩恩就會由神枱跌返落嚟落
呢幕拍到公主勁惹人憐愛
抱住佢細細隻 又仰視
唔似雙穿,似係長期掂個隻錶嘅人都有共同記憶(男女主+女主阿婆) 不過咁樣我覺得bug bug地
唉,真係恰眼瞓寫最尾幾集
我依家睇到善宰睇劇本都覺得灰
但率改到唔相遇
理應所有物品都消失
想知佢點圓到HE
今集真係無咩動力開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞