新 火影三十大角色實力排名

321 回覆
29 Like 128 Dislike
樓主可能只係想認真出膠po
你覺得自來也同鼬擋到咩
後面會再提 但基本上 塵遁個術本身好強 但使用者唔夠快or施展太耐都唔得 而且十尾size嘅巨石 用塵遁掃唔知要幾耐 連完全體須佐都係十尾一隻半個眼咁大
破唔到 可以困住十尾本身堅固度同大小就唔係三雷破到 粗略估計十尾大概係十五至二十個完全體須佐大小
如果用唔同時期去計
八門賀意係唔係應該贏唔到任何穢土者??
唔止十尾表現
塵遁唔係無敵 要睇施術者查克拉量有施展距離同大小限制 十尾大概係十五至二十個完全體須佐咁大
近戰嘅話黃土的確唔得 雖然影級嚟講都唔錯
近戰輸 遠距離/隱藏 呢兩位擋唔住
博人傳有睇 但太多因素好難排 資訊唔夠 聽講係有意戰鬥場面畫細啲 單係呢點就難比較 而且博人係勁 但係咪一式水平我係存疑
打團藏時唔講幻術 整體實力有鼬在生時水平
黃土好難評 十尾size嘅石係完全體須佐十五至二十倍size長短 但近戰普通
柱斑可能我排得唔掂 但凱絕對柱斑之止 七門足以對戰

六門打六尾溶遁

七門打穢土斑須佐 跟得上同打得六道斑

七門呢個規模
Quote 其他人成日話斑智慧高可以贏
豬鹿碟一嚟係合體技 二嚟係得十尾局部 黃土呢個十尾全身 無記錯仲好似係進化咗嘅
凱的確有咁勁 七門打生前柱斑可以對啲 贏唔贏另一回事

六門抵六尾溶遁

七門攻擊 同六道斑打
土影塵遁掃唔過 十尾身高已經完全體須佐十五二十倍
打緊 晚間希望出到
當時兩個人係差唔多玩完 伊邪那美施展太複雜 要係咁set場景即係控制局面 鼬一人有難度 單係多由也幻術中招如果無佐助互解幻就死
柱斑可能我排得唔太掂
黃土難排 近戰會輸 但山土之術唔係單大範圍 重點係𣊬間用呢招嘅黃土嘅查克拉量極大 質都唔會差到變 呢招係黃土持續性供給查克拉比術 即係除咗量 都要夠高質抵擋十尾嘅力量幾分鐘
穢土唔係無限魔係會恢復得快 對於柱斑呢個水平魔量已經無意義 量幾多最勁嘅須佐都係不如生前
唔好玩啦,單單 應對寫輪眼幻術 仙人體仙術 已經好難搞
班初代最終決戰 都一樣係 毀天滅地lv

你自己都寫佢放夜凱 都秒唔到6道有仙人體既班啦
點秒初代
呢個真無諗過至少呢個榜佢無必要開八門
六道斑同生前嘅柱斑係截然不同嘅水平
單單係啱啱做六道帶土已經秒碎穢土柱間
即使生前柱間強啲 但六道帶土之後穩定咗自己都再勁咗 更唔好講
基本上七門凱係有機破壞斑完全體須佐 八門直接秒
你ff太多 伊邪那美 跟本無咁高要求,就咁睇
只要搵某一刻 比中招者 做選擇就可以

然後loop到佢改變

仙人兜戰鬥上風 重有佢搵左 靚地形戰鬥(收埋自己)
無ff 伊邪那美係要施術者整完第一個場面後 再重複一次個場面 基本上係要一樣咁滯 之後先可以係咁讓兩次場面間嘅時段重演
呢個係需要極大嘅控場力先做到 面對比自己弱嘅對手無問題 但面對同等或者更強嘅對手係好難做到

場景的確對兜有利 但你轉其他地方都唔會幫到鼬幾多
一嚟無機轉生可以控制所有場景 二嚟無正常忍者會喺空曠場景戰鬥 附近實有可以利用嘅嘢 鼬都唔會喺空地發揮到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞