新 火影三十大角色實力排名

321 回覆
29 Like 128 Dislike
同埋你唔cap圖,你可以文字打前面後理架下話
點解淨係針對鼬中左無激轉生同佐助救佢講,唔講佢點解中招??係唔記得/睇唔明/睇到唔講定點?
1. 係兩個都頂唔住 兜跑過嚟 個術就放完 先出現護佐 動畫仲奇 兜跑咗成五六秒 咩術都放完啦
2. 有畫鼬 無畫佐助睇唔到 如果有會好似佐打團藏咁出panel特寫佐反應唔到 其次係証明咗無機轉生幾強 或者可能鼬須佐幾脆幾慢 正正常常須佐單手形態本體都有肋骨保護 退一步講至少有一層嘢 佢就乜都無

仲有多由也幻術佐助解 體術 我講嘅其他嘢 鼬除咗須佐嘅大部分能力基本無用 尤其月讀
你講到鼬有幾強可以carry全場單打秒咁 我無話過鼬廢 但以佢嘅實力絕對無資格話佐助係拖累
就好似鳴人唔會因為人柱力會被捉 上戰場就拖累
有實力嘅實幫到手 佐助嘅攻擊同存在已經分散到兜注意要同時顧住兩個人 過程中佐助仲提供咗情報
你話無幫嘛 我咪一次過只係列佢受攻擊要人幫嘅場面
都係個句 糾結喺細節場面只會睇法唔同係咁吵
宏觀嚟講 如果鼬好似你講咁強實力差距咁大 單打兜無招命中到 「無傷」 根本就唔會呢度有戰鬥 簡簡單單須佐保佐助埋身遠攻行過去
我講嘅係鼬 佐 任一人單打 都打得 會輸 唔係秒輸 實力差距無咁大

自己睇啦柒頭,左上兜同佐助之間無人,右上鼬單眼望到咩事,下圖就出現兩個中間

唔再覆啦on99
你仲話人斷章取義 張圖cut到咁 正7頭
多謝你更加證明我啱
佐助出到聲講維持唔到須佐,但鼬個須佐仲咁大隻
你個柒頭真係理解錯晒作者畫緊咩
咪講咗重點係白激之術威力 又偷轉移話題
人哋術都就放完 無睇漫畫嘅話睇你張圖仲以為𣊬間開須佐 講到天花龍鳳又無傷咁勁
係咪你都知得須佐有用 其他pt唔見你咁大聲駁
事實上呢場 佐鼬兜戰
是但一個單拖打都會係苦戰(尤其佐助)
鼬都大機打到過(話哂佢個setting係有無限底牌
而且睇到最後都知佢都係會用伊邪那美解決佢,即係如果作者要畫鼬單拖打,自然有辦法整到相同結果出嚟

佐助打兜嘅出發點只係諗自己點樣快啲解決佢,鼬就多個佐助呢件負擔係度又要照顧/幫個咁衝動嘅細佬之餘,又要諗點樣plan到兜中伊邪那美。

佐助係有叫做幫過下手,但對場戰鬥結果影響唔大,純粹係度show off自己有幾勁。
見上面講開先講
我一直覺得樓豬錯誤解讀鼬聽到「佐助同團藏打無死感到驚訝」呢件事 鼬嘅原話係「你...居然還能活下來」有2種解讀
1.鼬覺得團藏好強 驚訝佐助同佢打完居然冇死
2.鼬覺得佐助好弱 驚訝佐助遇到伊邪那岐 居然冇死
我唔知有冇其他版本知道邊種解讀先岩

樓豬明顯偏向第1種 因為佢用呢件事黎抬高團藏 同時貶低鼬
我就偏向第2種 因為鼬穢土完 對佐助嘅認知仲停留左死之前 係佢眼中當時嘅佐助其實係弱 所以鼬見到佐助識用須佐嘅時候 已經覺得驚訝 聽到佐助遇到伊邪那岐冇死 又再驚訝 慢慢先對佐助嘅能力改觀
非常有理
雖然唔係我覺得團藏強嘅主要原因 係用嚟做個補充咁
主要係好多人貶到團藏垃圾咁 再從而貶佐助
所以我團藏講解多啲
唔計伊邪那岐團藏照計依然有基本影級實力

順便補充 我前個Po會認為生前鼬苦戰團藏 係因為我所知嘅生前佢只有佐助一戰 重病少藍 惟一參考到嘅戰績
大家認知嘅可能係健康時嘅實力 但無戰績無設定 比較唔到
睇法唔同無結論
迪達拉我講錯
我係想講C4 破嘅先決條件有兩樣
一係識雷遁 二係有足夠瞳力睇得出C4嘅原理
剩係呢兩點都夠我愛羅 水影 四代風
我愛羅仲要有戰績嘅劣勢
識飛黃土連打中佢嘅機會都冇

鬼鮫融合咗鮫肌之後打水戰基本冇敵
又可以強制對方打水戰 有主場優勢
仲要識得吸卓羅 唔好唔記得啲沙都係用卓羅操縱
要排點都會喺四代風呢件柒頭之前

講埋大野木
的確塵遁夠快就避到
好似班,帶土呢啲咪避到囉
但黃土又唔係速度型
計敏捷速度都慢過大野木 點解會覺得佢避到
同埋都係嗰句
識飛+塵遁+輕重岩統對可以應付到黃土招術
屌 好多錯字
四戰我愛羅應該無ok 佢阿爸差啲 但佢同水影會有一定攻擊同防禦手段 至少未至於被秒
我知黃土好有爭議 有好多方法輸 但迪達拉自己拉遠距離嘅話可以一戰到

鬼鮫貫穿咗大半部火影 而且對戰到奇拉比所以有一定戰績 但整體實力應該同榜末幾個影同等級 會略強
始終奇拉比係本體打 本體嘅奇拉比主用刀同體術 本體無尾獸衣同五影比差啲
而且有朋友同唔想比雷影發現無認真尾獸化 比鬼鮫吸完幾次查克拉已經爆唔到

大招嘅話的確幾勁 但無可能只比大招 我黃土都會講近戰輸 實際上戰鬥複雜好多 所以大家先大反應 因為我就咁打字打出嚟過度簡化咗過程
而且吸收查克拉要近身 唔係咁易嘅事 吸收有速度快慢 鬼鮫本人都有機會傷
就好似當年有唔少人講長門吸收到尾獸丸 喺四戰都唔會差 係無可能嘅事 宜家唔知仲有冇人咁諗

大野木主要輸在年老體衰 考慮到金身鳴人(無九尾合作)可以快過無嘅塵遁 四雷大概都快過
山土之術輕重岩唔確定得唔得 黃土我已經知爭議大 基本上又係睇情況 單遠近距離係簡化得滯 我只可以講佢唔會係秒輸
黃土要講嘅都講了應該無咩人信服

話黃土秒殺killer bee都講得出,唔知乜野結論嚟。

不如唔好排名,淨係講自己見解咪算
佢就好似兜中左伊邪那美咁
一日唔接受現實不斷係到loop
樓主重度
兜果場鼬太知同佐助一路都冇用到完全體高達
其實都幾奇怪 你話有方法打得入係一件事
但鼬太知唔變到最盡都幾擺明留力
唔可以殺兜嘛
成場用須佐都係防守
佐助個陣無完全體須佐 鼬從來都無完全體
完全體
Game咪有 係咪唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞