新 火影三十大角色實力排名

321 回覆
29 Like 128 Dislike
六道斑會衰俾半六道嘅鳴人?
鳴人同佐助合力打都打唔贏

你話九尾會死嗰個限時模式就話啫
(6)應該係小櫻
解釋咗 基本上三眼無戰績 單眼+輪迴寫輪眼增幅都打唔過
小櫻如果練百豪之術係儲落對波度應該會幾高排名
6. 輪迴眼佐助/大筒木羽村

羽村無咩參考資料 只知佢後期自己陰陽遁合成到求道玉
考慮到佢同非十尾人柱力嘅六道仙人一齊封印咗更強嘅輝夜 佢可能比佐助強 但太少參考資料

佐助靠天手力打出獨特嘅戰鬥風格 相信大部分人都鍾意睇
缺點同飛雷神一樣 用家夠快就秒人 同對手同等級都好用
對手強過自己閃現過去基本上等於送死 例如穢土四代閃到六道斑

不過大戰後即使無咗隻手依然無人能敵 至少忍界內係咁
有一點要提係佐助隻眼雖然係六勾玉輪迴眼 即輪迴眼+寫輪眼
但血繼限界嘅瞳力足以抵擋血繼網羅輪迴寫輪眼嘅無限月讀
可能係因為原設定中佢隻眼係輪迴寫輪眼 同輝夜一樣
當初嘅官方上色版本係紅色+九勾玉 之後先改做紫色六勾玉
所以我並唔係話咁樣講就啱 但認為佐助瞳力同三眼斑差唔多唔係好離譜嘅事
無博人同向日葵都痴撚線
截至疾風傳結局
照咁講,大筒木阿修羅未贏過應該係垃圾?
可以了
7. 六道帶土

最弱嘅六道
六道化同凡人有超越唔到嘅差距 單係查克拉質同量就比唔到 仲有求道玉 佢其實就夠當時忍界第一

唔好彩少數嘅仙人之力使用者喺晒現場
即使係咁鳴佐聯手戰場上所有人先贏到 仲要係帶土自己動搖咗先輸

帶土嘅六道化幾雞肋 無咗神威虛化
但多咗以前一直缺少嘅大規模高殺傷力攻擊手段 而求道玉本身都算硬正 所以算係整體攻防大提升
只係無咗存命嘅大外掛

不過當時神威嘅情報已經人人知 有卡卡西喺度價值無咁高了 如果套嘢唔係叫Naruto 佢應該唔會出事

總之六道最弱 依然可以壓制用忍術嘅其他人 生前嘅柱間有仙術可以一打但會輸
阿修羅未贏邊個?
講定先 有好多輝夜 六道仙人 因陀羅阿修羅 劇情同招式都係動畫原創 計唔到
咁撚勁博人傳柒到喊嘅
六道班頭七都冇 懷疑樓主弱智

眼殘?

六道班起碼頭3啦
8. 凱

六道之下第一人 真係靠八門
六七門嘅佢絕對唔弱 但只有八門可以對六道級人物造成傷害

八門凱贏唔贏到六道帶土? 個人認為同六道斑結果相似
講凱vs帶土前 講講佢打斑

好多人睇完火影嘅印象係凱體術完勝斑 甚至可以踢出結局 其實係唔可能嘅事
當時唔係六道斑vs凱 係六道斑vs凱+四代火影+神威輔助
有好幾次無輔助凱係有可能會死
包括 斑被求道玉包住但被神威開咗

水門用神級反應輔助

而且八門時嘅佢其實夕象都無法對六道斑造成重傷
惟有夜凱打到斑出事 斑喺完全零防禦嘅情況下靠超強自癒力生存 𣊬間回復

而且斑仲係玩玩哋心態 自願硬接凱嘅攻擊

接夜凱無用任何防禦 其實佢只要飛天 夜凱威力已經弱過地面用

六道帶土身為十尾人柱力 亦有相似嘅自癒能力

而且唔會玩 一係直接凱開八門前解決 一係被踢完勉強生存落嚟 凱大概依然要需要輔助
許志安 韓紅
鳴人戰績太高 打輝夜佐助afk半場 在場時都係比鳴人carry 大概有機會單打六道斑
無前50btw韓紅攻擊力高啲
大筒木舍人呢
9. 斑/初代火影柱間

在生時嘅斑毫無疑問係六道化之前嘅最強時期
穢土斑嘅輪迴眼同木遁對佢咁高水平嘅實力無大幫助 最多秒廢過自己嘅人同多個保命手段
反而最強攻擊依然係須佐

而且斑復活時柱間講咗佢取回生前力量
生前斑>穢土

穢土柱間唔係特制 比起斑佢同生前嘅自己唔同實力 柱間嘅差距更大
生前其實係略強過斑 同鳴人vs佐助相似 佐助同斑都想對方死 柱間同鳴人無殺心有一定程度小留手
不過邊個打凱都係會輸 連六道斑都反應唔過凱嘅攻擊
得疾風傳
點解會平排 ? 明明生前 柱間屌打班
10. 穢土水門

穢土水門基本上等同九尾化嘅鳴人
有飛雷神 有九尾模式 有穢土身 有高達
儘管穢土身只可以接近生前能力 但單係九尾就大大提升實力 生前嘅四代係排唔到咁高

之前嘅排名我話按實力排唔係對打 生前四代排唔到高
佢有飛雷神 可以秒敵 面對普通忍者大軍都可以清雜兵無問題 但佢始終係無大招

生前四代嘅絕招會係飛雷神+螺旋丸?如果敵人防禦硬到無傷咁點?敵人係自己周圍放範圍技四代又閃入去送死?
遠距離攻擊可能佢識啲 但遇到影級比較外掛嘅人物 會苦戰 穢土水門解決一切缺點 仲可以做六道戰鬥嘅輔助
柱間係強啲 但打咗幾日幾夜 算係咁差唔到太遠 同埋斑有六道 廢事又重複用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞