新 火影三十大角色實力排名

321 回覆
29 Like 128 Dislike
22. 五代火影綱手

好多人會講三忍同等實力
無錯 但三忍貫穿成個火影 經歷咗戰力狂漲 有好多早期嘅設定其實唔太站得住腳 例如三代火影勁過初代二代

不過三忍係唔同方向 我一嚟睇設定二嚟睇戰績
如果自來也活到四戰 大概會強過宜家所見好多
綱手如果無打裂斑嘅骨架須佐 斑無親口講佢力量比雷影強 我會排佢低好多

而且三忍因為有用開嘅攻擊方式 讓好多人認為佢哋專精個種方式 事實上做得三忍嘅大部分嘢都唔會用得差 綱手唔會唔識用忍術攻擊 只係無自來也嘅忍術攻擊力強
咁咪即係智取囉
智取/力敵架啫
咪學佢地中文咁差
23. 穢土三代

生前嘅三代唔會到呢個位 畢竟七十歲
其實佢同自來也定位相似 係一個一般忍者可達嘅極致水平
所有屬性都有 精通忍術 威力唔係普通上忍做到

喺第四次忍界大戰中靠幾個影分第同五大遁放出大型忍術 足以同阿飛嘅木遁小型高達對抗

體術方面可以打碎神樹樹枝救鳴人
大家所睇到嘅全部係七十歲+穢土弱化嘅戰力 只有查克拉補滿 力量同速度依然無變
所以盡管整體實力大提升 最大輸出減少咗
24. 自來也

三忍之一 唔同範疇嘅忍術都有 仙人模式亦係一般忍者接觸唔到嘅領域
打佩恩其實表現得好好 輸在缺乏情報
雖然強 但各方面都較平均 有強力忍術 無絕技
至少唔係終極殺招或者外掛保命手段
即使唔同後期啲變態神仙比 同佢同等級嘅忍者只要有特別能力 例如三代雷影 鼬
或者論忍術唔及佢但有特別能力嘅忍者 例如在生時嘅四代火影 佢都會打得有難度
單就忍術威力佢同三代差唔到多 仙人化會表現好啲
但如前面講 火影係套戰力狂升嘅作品 如果將四戰嘅綱手放第一部 會係三忍最強 所以無戰績放唔到高
25. 阿飛(大和)

唔係帶土 而係可以包住人嘅漩渦面
四戰中阿飛利用大和嘅身體用咗木遁·木人之術 破壞力十足
雖然實力肯定唔及柱間 但可以有一個小型高達 而且識五遁忍術 已經讓佢遠超大部分忍者 一人擋住四影同忍者聯軍 即使對方全部都唔係最好狀態 依然係好好嘅戰績
咁自來也又排得後過佢 ?
29. 團藏

團藏真係太被低估
有別天神 當時佢係留住想用嚟帶土身上 如果唔係佐助無命
好多人認為係佐助vs團藏 其實係團藏vs佐助+香燐觀察攞情報+唔知帶土會唔會插手

兩個人觀察戰鬥分析團藏底牌

團藏嘅實力都無大家諗嘅咁差

戰鬥中對衝 仲可以用手捉住對方條頸 係好離譜嘅一件事

香燐提示佐助

好多人笑團藏空手白刃打佐助 實際上佢通過兩次攻擊明白到須佐有幾硬 佢無上帝視覺 係第一次見

團藏想保留實力打帶土

召喚獸連須佐都企唔穩

情報嘅重要性

公式書表明伊邪那岐係直接一隻眼一分鐘無敵 所以佢唔係十條命 係十分鐘無敵
穢土鼬得知佐助同團藏打無死感到驚訝
自來也無活到四戰 攻擊力得中期咁多
綱手忍術唔夠自來也但會有影級 體術打裂斑須佐
又死唔去咁滯
係26
27. 五代水影 照美冥

有沸遁 溶遁 兩種血繼限界

水遁擋到斑火遁

擋到輪迴眼視覺

沸遁溶解到佐助當時須佐 但好慢

除此之外無咩戰績 佢呢兩遁應該有好多術識用 但岸本無畫 得27
28. 我愛羅

有戰績 但唔傑出
優點係大範圍 多功能
識飛 沙可以探查 攻擊防禦 分身 封印
但除咗封印外無一招可以越級打人
某程度上同傀儡師好似 都係操控攻擊 但本體唔可以出事
仲有優點大概係沙算快
29. 四代風影

同我愛羅相似 但無佢嘅自動防禦
呢個等級嘅忍者 點強都只係人 一把忍刀就殺得死嘅肉體
如果遇到強攻對手 範圍技 偷襲 好易出事
咩撚黃土 都勁過哂5影 兩代水影 個list 根本係joke 黎
30. 小櫻

老實講 小櫻係應該高好多
好多人睇小小櫻 但佢係客觀地變強好多 有現時忍界前五
但唔好彩 小櫻變強嘅証據一唔係疾風傳 二疾風傳根本無佢咩場面

只係知佢治療術好 靜音話佢超越綱手
救到鳴人返生
但攻擊力完全唔知 唔夠戰績講佢連攻擊力都超綱手
只可以講岸本太專注描寫鳴佐 小櫻完全無著重

仲有點要平反 好多小櫻同鳴人嘅嘢係動畫姐自創
實則漫畫睇佢同佐助感情會正常好多
卡卡西唔用輪眼實力唔一定夠打五影 但有一個大招足夠打到結局
黃土無神威咁誇張 但無得忽視
不過list最終係主觀嘅
其實應該交換忍術啦大戰之後
我愛羅學左超輕岩術的話 作戰起碼上2個LV
是的講到尾係角色太多 配角無發展 除咗主角其他路人 少年漫通病
咁你講到黃土咁勁 點解你舊排名頭三十都無佢 ?

根本你有心玩膠

毒撚性格 幻想鼬係自己 無撚敵
好撚on9
蠍殺左最強風影 但結果係有2個風影上左榜
設定砂鐵係砂忍最強武器 +上埋毒 咁都比2條友爬頭?
真係要講 爆蝶狀態長治仲勁過佢啦
舊排名唔係對戰+好幾個人分幾個時期 做個陣無諗過太多配角 今次唔只黃土 歷代水影金銀角都有 唔關膠事
要考慮戰績同設定 三代風影無咩設定無戰績連名都無
就好似金銀角一次過殺兩個影 二雷無戰力設定 二火又唔知幾多歲有幾勁過程點 無戰績 排唔到高
唔係 無記錯長治佢哋打嘅係十尾小型分身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞