新 火影三十大角色實力排名

321 回覆
29 Like 128 Dislike
尋日出咗個火影戰力Po
講到明唔係對戰排名高贏低
無諗到大家見到鍾意嘅角色排底就g點不過我同一個人物分唔同時期都有錯 做完先覺幾個人霸咗好多位
所以今次就照你哋標準 排名高贏低 可能險勝 可能秒殺 總之會勝
載至疾風傳結局
唔搞同人物多時期 主要取人物最強常態
有啲限時最強形態 例如六道卡卡西 同四戰卡卡西會分開 但唔多

1. 輝夜

最強
現身時鳴佐已經感覺到查克拉遠超六道斑
天之御中可以轉移成個空間

查克拉拳八十神空擊(體術)打爆六道佐助須佐

2024啦唔好再講六道斑勁過輝夜
唔單止鳴佐 六道仙人自己都講輝夜更強
咩戰鬥智慧喺絕對嘅力量面前就係無用
天才鼬可唔可以智慧贏斑
鹿丸可唔可以智慧贏凱 佢好明顯無鹿丸聰明

輝夜用出嘅術全部係佢自己嘅血繼網羅 無一個術係六道斑所抵擋或者施展到
就連輪迴寫輪眼六道斑都只用到無限月讀同增強術/瞳力

舉一個簡單例子 天之御中 亦即輝夜用嚟狂轉移空間嘅術
設定只有輝夜一人嘅查克拉量先用到 無其他人得

好粗糙咁計下數 假設天之御中查克拉需求100
六道斑當查克拉90一次都用唔到
而輝夜用咗5次 加上其他術 係至少5倍查克拉量

當然查克拉唔代表強幾多倍 但呢個差距 加不死身 加變態術
六道斑毫無機會 仲覺得斑贏到嘅講下點贏
頭5名冇鼬我就block柒你
有冇一樂拉麵大叔?
可以block定先 穢土都算 在生時前20都無
2. 六道仙人

識用真正嘅六道仙術 唔係六道斑嘅削減版
發明六道·地爆天星
十尾人柱力
陰陽遁 等等

而且佢同羽村合作封印輝夜時 並唔係十尾人柱力 大概只有自己嘅招式、輪迴眼同仙術
當時嘅輝夜亦比起結局更強 打咗幾個月先完
某程度上 要講邊個可能超越輝夜就得佢有資格
最多咪頭十 頭五太誇張 開外掛果幾個已經勁過佢好多
仲要有八門凱呢啲平凡天花板係到
完全唔關咩鍾意角色排包尾事

係你完全低估左自來也面面俱到 五邊形戰士嘅實力。

鼬神雖然腎虧少藍量,但根本岸本親爸,作者永遠安排底牌比佢用,依兩條友係係無可能排29 30。

唔覺得你有幾熟書

樓主公道
成班印象流冇限吹捧凱/鼬
六道.仙人,被尊稱為AV教授、AV專家、香港AV學術權威,以張貼AV合集及教導AV知識而聞名,喜歡將AV視為一種「學術」研究,但行蹤飄忽,經常無故出現。其AV文章以「六道」作為分類,分享之量曾經被誤會是nike的分身。
我follow你係睇死神的唔是火影
3. 六道鳴人

鳴人同佐助某程度上都係喺已有能力上加上六道之力強化 戰鬥方式無點變
而斑同帶土比較相近放棄原有戰鬥方式甚至力量去進階六道

啱啱獲得六道之力嘅鳴人一拳打到斑反應唔嚟(無尾獸衣)

再避開單眼斑輪墓(無尾獸衣)

一招熔遁·螺旋手裏劍直接爆破(無尾獸衣) 連神樹都腰斬

之後斑吸收神樹後 已經有咗輪迴寫輪眼同瞳力加成 變咗單眼斑+輪迴寫輪眼

但鳴人(開咗獸衣)速度依然夠快閃避嵐遁光牙

之後斑創走神威眼 變雙輪迴眼+輪迴寫輪眼 亦即所謂嘅三眼斑 開輪墓(三眼)+地爆天星
但鳴人影分身可以同三眼斑輪墓分身打到唔分上下

如果按照設定影分身/輪墓有本體相同實力 或者至少體術同部分忍術實力 其實六道鳴人同三眼斑嘅差距已經好明顯
更唔好提鳴人可以整幾千個影分身

比起六道斑放棄原有戰鬥方式 無仙術屬性只靠柱間仙人之力放六道仙術同輪墓
鳴人係原有實力加強 九大尾獸嘅查克拉令佢等同小型十尾人柱力
各個尾獸嘅屬性 例如磁遁 熔遁 唔講威力功能性比單個十尾嘅查克拉更好用

証據就係之後打輝夜 九大尾獸屬性嘅螺旋手裏劍爆發力連輝夜都打到出事

打輝夜一戰 其實成場佐助都無幫到手 之後打佐助都無殺心
因陀羅之箭係佐助最強攻擊 但鳴人最強唔一定係仙術陰陽遁螺旋手裏劍 可能係呢個
全個火影咁多角色 三十唔失禮 我一個角色唔同時期都有問題
但佢兩個在生時前中期 成個火影就係咁 無得話因為親兒子所以佢前十
Ching我記得你原來你fol咗 我遲啲會整死神
樓主勁認真 但前post 個個話佢玩膠
班友見到自來也 鼬排得低就發曬癲
4. 六道斑/九大尾獸之力須佐 佐助

兩個基本人都係十尾力量嘅載體
新開輪迴眼嘅佐助可以快過單眼斑

要注意無論佐助定鳴人六道化後都仲變強緊 但佐助升幅更大
因為開新眼=新能力=改變原有戰鬥方式

一個相同例子係佐助啱啱開萬花筒時 失去咗熟習幾年嘅咒印同大蛇丸招式+自癒能力
有天照但又未識用加具土命 打killer bee嘅一小段時間實際上係比以前弱好多
一直到打團藏先正式提升實力

去到打輝夜時佐助熟習咗 實力提升唔少
某程度上呢個亦係斑排唔到再高嘅原因 斑六道化後 用輪墓 有失威力嘅仙術 求道玉 地爆天星
全部都強 但全部對六道鳴佐 六道人物無大殺傷力
甚至六道斑+須佐 都唔會做到壓制佐助

六道斑最強大概係三眼
但上面鳴人同輝夜已經講咗啲三眼斑
因為好多人高估佢所以講咗啲不利佢嘅說話 但佢的確係無敵咁制
大筒木一式?
忍術博士top10?
原本諗住會認真討論
可以理解我同一個角色分唔同時期都有錯
截至疾風傳有睇博人傳佐太難評 資訊唔夠
輪迴眼都冇 唔洗睇落去
5. 六道之力須佐卡卡西

因為係帶土最後嘅力量 續航力唔會長 奈何神威太屈 而且卡卡西仲有雷切輝夜嘅戰績 有神威打鳴人都得 不過無論係六道之力 定自己+帶土剩餘嘅查克拉都唔會撐到幾耐 第5可能高咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞