新 火影三十大角色實力排名

321 回覆
29 Like 128 Dislike
唔計雙神威
卡卡西因為冇寫輪眼所以查克拉返哂來,再創出紫電超越左寫輪眼時期
呢個我知 我覺下例子疾風傳卡卡西經常唔夠藍
小說算正式內容但好多時戰力寫到好誇張唔知點面對啲小說 死神都係咁
就算佢用術夾得實十尾都唔代表啲乜
你話佢卓羅量大 但唔等於實力高
化蝶之後一拳就收你皮啦 機動力自身防守力=0 點樣排到15
排十五可能唔夠係因為近戰贏唔到後面幾位 唔代表佢近戰廢 佢少數表現都唔差
我唔知係咪你哋唔記得我應該講埋定點 佢係大野木個仔 之後個土影係佢個女

老老實實 唔講排唔排到十五同十尾 丁次真係唔一定近戰夠打 除咗十尾術 佢仲同聯軍用土壁 大到十尾尾獸丸咁 仲要佢心諗係咪應該用大啲
唔知有邊個睇到 不過補充下佢係大野木個仔 新土影佢個女 咁睇可能合理少少啲
其實呢個已經變左膠POST 唔洗睇,一堆穢土排前過正身
明明火影好小強調地型優勢,無啦啦係到話忍者 地型點點點

樓主既理解確實超越左常人
仲有佐助 中意呢兩兄弟嗰啲中二到仆街
地勢又膠?鹿丸樹林贏飛段 佐助火球射天空用麒麟 自來也跑水管儲力仙人模式 點睇?仲有好多
巴打你唔同意唔緊要但我講咗幾個pt你駁唔到定係點
就算係佢個仔 之後土影係佢個女咁又點
明日間夠係三代個仔啦 唔明有咩關係
同埋你話佢一拳打走九尾化金角 長治老豆都可以夾實佢啦
仲有佢化蝶之後仲有空戰能力 1個人夾死角都
同埋佢打果個係外道魔像 唔係十尾小分身
雖則我唔太記得佢吸完尾獸卓羅之後有冇變大到
鬼鮫同迪達拉至少喺我愛羅水影以上
大爆水衝波同C3你個list接近一半人破唔到
四代風影就算數啦
戰績又柒 設定又唔勁 咁都排到頭三十
黃土 小櫻有份
蛇叔 八尾 小南 止水 全部都冇份
外道魔像同十尾大小同實力都有差距 丁次有打魔像有打十尾分身 我以為講緊分身
我講血緣關係係多多少少合理過路人甲 好似好多人以為佢路人
其實都係實力夠做一萬忍者嘅隊長 講打唔過後面排嘅無問題 但絕對有影級實力 畢竟我愛羅同照冥美都做丁影 唔係咩二打六無大家諗嘅咁廢

我都唔想再辯黃土 佢係我眼中係有能力有身份所以強係合理 但難排 不過主觀嘢係咁
C3無接近一半 如果蛇佐勉強好運夠單打 呢個list都打到
鬼鮫查克拉多 攻擊力唔太夠呢個list 係表現力強 實力浮動因為吸收到查克拉 打killer bee呢種就有種遇強則強嘅感覺
風影 同我愛羅操控到沙反而可能不利鬼鮫 實戰唔知點
不過佢實有影級 長十郎都做到影
最尾個幾個都差唔到幾多 無大分別
膠阿,你明唔明咩叫 "好小強調地形優勢"?
火影D人話打就打架啦,套用忍者 之類概念 既超人打交漫畫黎

係有智取戰術打鳩人,有屬性克制 概念(雖然後期乜屬性都無晒)
但好小話"我走去邊到邊到,然後就有利我打交",火影重要大部份戰鬥唔係大空地就係森林無第3樣

但有地形優勢就緊架啦,就好似兜咁 (佢都係特登入去既)
同埋你講個幾個例子,關地型優勢乜事

一個只係智取SET TRAP
對天就不說了
跑水管 對自來也有乜BUFF、跑入城堡,跑入地道對自來也都係一樣只係拖時間 同地型無關係
蛇叔實力中期後其實無再show上唔到list 後面有返手唔知點排 我諗過計佢穢土初代二代不過無計到兜我都無計到
野生尾獸我唔排小南唔夠四戰時嘅榜末幾位
止水無實際戰力設定得別天神排唔到
咁似大陸仔d農場文
但大蛇丸點都唔會廢過小櫻呀,起碼小櫻打唔死大蛇丸先
地型咪就係戰鬥智慧一部分 無論係plan好定隨機 有得同識得利用咪有優勢 即係戰鬥策略嘅一部分 分開嚟做乜?
鹿丸打飛段 除咗樹林無咩位咁樣智取到 咪利用地勢地形set trap?佢係特登引入樹林 咁多位做咩唔選其他?
自來也跑 咪利用地型優勢躲藏 唔通樹林 大平原佢仲避得到佩恩?
佐助特登火球對天 再到屋頂戰鬥 用麒麟咪利用地勢?
唔通要岸本寫字比讀者睇先叫強調咩
邊到似
呢個好難解釋 因為大部分人唔覺小櫻有幾勁 但小櫻係應該夠打的殺唔死
都係無咩實際既point
之後捉住一兩個場面,之後誇大扮到好有獨特見解咁
原來係咁

根本無了解個套野
之後走出黎做attention seeker
佢兩兄弟最後打交玩眼嗰幕完全無feel
但成日有人話好感動
睇法唔同 戰力討論全世界都咁唔知大陸點
有我咁 有睇overall角色定位
不過ching話無了解點講法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞