新 火影三十大角色實力排名

321 回覆
29 Like 128 Dislike
agree
佐助隻輪迴眼, 自己進化定usb
話時話 大家點睇六道鳴佐 輝夜 體術有八門凱 level?外國fans大部分接受 我一時諗到嘅一個論據係八門打斑落神樹 樹無咩事 鳴人回歸打斑落樹 漫畫panel樹震得好大
進化 但唔係宇智波都得 只有因陀羅轉生/天生大筒木可以有 博人傳可能出新設定
劇場版 唔計
樓主唔忿氣
12. 穢土長門

首先我好清楚穢土長門打killer bee同個陣嘅鳴人係佔上風 上面講咗 killer bee本體係相對平凡嘅忍者 本體無咩絕技

不過老老實實 穢土長門面對八尾化嘅bee係無能為力嘅
同八尾一樣大嘅尾獸玉長門無可能𣊬間吸收完
整個尾獸八卷可能都要用超神羅抵擋

好老實咁講 佢同鼬呢個水平嘅角色真係留到四戰中期係幫唔到主角群的 中場退出好比面

佢嘅地爆天星連野性九尾都困唔住
超·神羅天征係唔會推郁完成體須佐

講咁多都係要pay respect 除咗後面神仙大戰 外掛滿天飛嘅世界
佩恩的確無咩人掂到 穢土長門同佩恩設定上應該唔會相差太遠 不過穢土長門表現得太好
係又可以點
體術最強係輝夜
其次係凱
六道鳴佐應該差過夜凱少少
13. 仙人兜

四戰嘅兜集大蛇丸所有研究成果於身 達到完美仙人模式
有五位音忍嘅能力
多由也嘅幻術即使對當時嘅穢土鼬同佐助都有效
仙法·無機轉生賦予無機物生命加以控制 劇情中兜用嚟改變地形
佢係大蛇丸理想中嘅自己

佐助同鼬兄弟聯手都打唔贏 如果變成佐鼬當時任何一個單打肯定輸
伊邪那美可以話係專針佢嘅術 唔怪得人話鼬係親兒子
而且伊邪那美施術過程複雜 無佐助幫手穢土鼬施展唔到
原本諗住睇你點樣舌戰群雄 力排眾議
點知你最後竟然唔玩
夜凱鳴佐應該唔得 係唔確定八門水平有冇
點玩大佬我打宇又唔係快 一分鐘五個新comment咁無心
速度方面有
應該更快
鳴>金身
佐>天手力
屌你
嗚佐打平手你就分開放
柱間贏左幾次班,仲要班+九尾都打唔贏都平放
仲黎?
論戰力根本排唔撚到
咪浪費時間啦屌
其實見你咁有心排 係對火影ge熱愛 係appreciate 嘅
但係排名E d野一向有爭議 你之前個排法重要令爭議不停加大 大家好難唔屌下你
六道仙人偏心冇開哂佐助兩隻眼
開晒會勁過鳴門
14. 穢土鼬

首先 在生時嘅佢係比fans極度高估嘅 成日話如果唔係重病 但重病就係佢嘅一部分 我哋從來無見過佢健康時嘅真正實力
佢打佐助時 公式書「精」(查克拉量)係5
呢個量係完全唔夠萬花筒使用者用 所以佢控制用量得咁好係好勁 但注定須佐唔會係佢常態招 係底牌 而且5分鐘都唔知用唔用到

上個Po雖然唔係對戰勝家排名 但團藏唔係十條命 係十分鐘無敵 比你月讀完殺死都無用佢會無事再打
得佐助拖到十分鐘左右先可以最後反殺 在生時嘅鼬無須佐同團藏打係高危 連佢本人聽到佐助贏都驚訝

至於穢土鼬又係另一回事 其他人穢土化實力多少唔及生前
惟有鼬解決咗重病同查克拉不足問題 基本上同開永遠嘅萬花筒無分別
加上岸本偏心比佢嘅兩大op須佐武器 無高達or外掛中嘅外掛係打唔過佢的
由其係八尺鏡 有所有性質變化 基本上係弱化版求道玉 唔屬於火影中期嘅產物

但打穢土長門靠聯手鳴人killer bee
打仙人兜陷入苦戰 無佐助聯手大概好快輸
靠針對技伊邪那美獲勝 不過伊邪那美唔係無敵 實施過程複雜可以好危險 敵人強得滯可能施術前就死咗 二係只對迷失自我嘅人有用
做完先覺幾個人霸咗好多位

未開始都要估到啦
懷疑弱智
開曬變左另一個六道班
分別在佐助要九隻尾獸大技先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞