女朋友人工高過自己既入

491 回覆
729 Like 37 Dislike
唔係依個啦
坦白講
好睇本身你女朋友家庭背景、生活圈子同消費習慣
女朋友係咩性格?
Bossy 啲定嗲啲?
係咪買開靚野名牌?

其實有女仔願意同另一半5050
但要show俾佢睇
你願意付出(錢/情緒價值)

唔計父幹
拍得耐諗結婚同居
佢真係可以隨手攞幾十萬出嚟同你夾
你要自己追得上 想同人行過世
就要諗下有冇副業/投資
個世界好大,你喜歡井底無問題的
同居咗3年,佢都30中,應該都係for 拍拖only 嘅
自己感知到掛?
我地唔想要小朋友已經解決好多問題

咁的確,有啲旅行係跟唔上嘅,咁佢咪同佢啲朋友去囉

樓又買左啦,咁我又真係唔明有咩問題喔,我地好開心呀
全部都75起跳
個職位都唔低得去邊啦
emsd有無咁多高層空缺比人入阿
有都算仲要全部都係你同學
邊到出黎咁勁 量產emsd高層
如果要count 埋三代,又唔同講法,講命水,唔係一代努力就改變到既嘢
佢唔係扮佢係佢嘅專業係好專業,不過係生活智障
銀行無升得咁快 7/80去到team head corp bank 無可能5年升到
某幾間大既MT 起薪33k 2 3年完prog 5xk 份B仔仲2 3個月起 annual package 5年 7 80k真係唔出奇
窮唔緊要
又窮又廢先最唔掂
其實係連登中意用錢去標籤人,有啲人的確唔介意你窮,佢都同我講過,我要搵有錢佬我唔洗同你一齊啦

咁咪錫佢多啲囉
你可能冇問題,都係自己負擔自己,你應該都唔係享樂主義。 但如果男仔唔係搵得多,又大洗,仲想要有小朋友呢?
中出即飛啦
銀行依d淫亂行業,遲早被帽
個value唔同咪分手囉,問問問
月光族有月光族既爽
想生仔就要放棄生活嫁啦
話知你一個揾100k, 放心比賓賓照顧,自己出去玩咩
弦外之音

你仲唔明啊?
我依唔落
覺得真係長遠 如果一方係家庭付出到多啲錢
另一方都要係家務/情緒價值上付出番多啲
唔係真係會唔平衡好難長遠
男定女都係咁話
你話晒都係公務員
消防員仲要有光環
可以帶point入
而家個市仲好旺
如果未結婚就大幅拋離嘅話,做唔做到老婆都成問題
何生都搵到4百50萬 證明佢本身搵到錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞