女朋友人工高過自己既入

491 回覆
729 Like 37 Dislike
咪做sub con啦
冇老細當你親生仔咁射,冇前途
你幾多歲先巴打
呢位師兄就清醒啦
點先可以上位
唔想同女朋友個距離愈來愈遠
我26
社工好複雜d人事
我老婆跳糟 日日屌鬼
應該又轉工
何太: 我是女生,我會
跳糟姐係加人工
咁既人工不如一齊移民重新開始
其實係你自己最介意
我 5萬
老婆 10萬

撚跳到咩,大把ngo升唔足point/1年半個point, 頂盡5,60k左近
因為外國一早做左調查
男人大部分會date down
而女人大部分會date up
個人建議就唔好做sub con 每日睇老闆塊面做人 我自己就唔適合
做就做main con 入去做pc,唔洗考牌黎講人工係高過ae
Pc上spc pm ,靠年資經驗轉工一路跳 唔洗投資係個老闆睇唔睇好你。當然main con都要有啲人脈下,但相對上唔洗sub con咁需要,同埋sub太單一化,你做札鐵釘板冷氣水喉電燈,就真係得一飯,做main嘅話大包圍乜都有好好多,(pc就係乜都包,除咗結構嘢)
其實做安全都唔錯,不過樓主而家返轉頭又有啲遲
安全門檻唔高,唔洗degree 都夠,讀個濕尻diploma 儲齊unit 就攞到牌。返正題,pc而家入職2中,你26歲,三十歲前40就應該冇咩問題,況且你做開冷氣,都會有幫助到少少,bs 就唔建議
利,sub工人做過,之後做過main con,而家client
照咁睇,你女友做呢個位應該都八大岀身,學歷唔差,你冇得比較,同佢接近到人工當贏,唔好俾太大壓力自己,大家條起跑線唔同。女人鐘意你唔係因為你每個月多佢幾千蚊,係鐘意你個人,你越自卑只會離佢更遠,你嘅魅力會越低。
我識我老婆個陣我失緊業添,家下佢都搵多我一賠,佢成日叫我唔好做
好似係講緊因為移民潮,佢條女已經跳左幾個point,未到頂點但已經高左樓主30000,樓主27000,佢條女搵緊57000
弱智? 邊個講你聽
咁你又計囉講到咁
其實每個人對"窮"既定義好主觀喎,依家傾完個結論係啲咩?

窮?點搵都冇佢多?定係依句已經話你聽我地冇可能結婚?
講埋啲萬中無一例子
咁樣唔係有大志 係自欺欺人
算把啦 冇架啦 女朋友係大銀行MT 我就濕鳩big4 audit仔 本身大學讀同一科 現在已經經常被嫌棄 看不到未來
其實你作為男人性格上唔好太廢就ok
Exactly 第一種 行街睇戲食飯咪又係我俾曬
移民你同佢人工掉轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞