女朋友人工高過自己既入

491 回覆
729 Like 37 Dislike
好奇點解會預知4個月後入HA
HA 俾佢等咁耐先開工?
冇得帶point,由starting開始
你條女講到咁白
建議你都無謂曬時間

都係當你水泡攬住先
到有個條件岩既對象就會收你皮
完全唔介意另一半收入低過自己
每個人際遇同擅長嘅野唔同收入自然有機會唔同 根本冇可比性
不過身邊啲八婆都話咁即係倒貼
我心諗咩年代都男女平等咁多年仲邊有倒唔倒貼

利申:真絲
老婆搵4萬
我搵3萬5
月入75有乜好計…
正確
識投胎都抵讚嘅
人地都講到咁白,你屌完咪算囉
BS 外國不嬲都搵得多過BA 整雪櫃冷氣都有100k base
BA 讀唔到先會讀
女人嘅人工都高過你,正一 loser
都話左其他Charter都考得BSE
移民啦!
你呢啲職業喺外國好吃香,人工高。
督察 (Inspector Of Police) (IP)
警務人員薪級表 第24至38點
($50,500 - $81,400)

海關督察 (Inspector Of Customs And Excise) (CI)
紀律人員(主任級)薪級表 第8至22點
($46,925 - $81,400)

我都唔知講乜好ching,不如你做哂research先開post?
所以我得番2-3年時間追
見識或者生活焦點都會差一截相處唔到。
你有舊錢 plan 緊點計劃投資將來果陣,而你另一半淨係識還清卡數無理財規劃既話,大家會去關心既野已經唔同。
你女朋友都幾勁
正常fg入ngo當足pt 由pt16做起
依家25歲應該係pt19 20 啱啱好夠4萬幾
計埋allowance每個月都成5萬其實邊間ngo又足pt又俾allowance咁好
而HA肯等你女朋友4個月後先入職 仲要帶pt入
你女朋友會否太勁
以我所知就無得帶point 入
無得帶point 仲好啦, 樓主應該唔洗煩咁多
其實最接受唔到唔係你依家窮搵唔到錢
而係你口講自己廢然後擺爛一世都係咁
廢咪咩都試下學下囉
我係女聽到都即飛
明明都冇嫌棄過你 係你自己唔知做乜春
一陣又要我安慰你
呢啲極度消耗另一半
唔好信佢地呢d post啦…d廢男無嘢做帶吓輿論風向咋嘛,咁多人睇連登都認真真正做SW就知無可能

冇聽過身邊做社工嘅人得兩三年年資咁高人工
足pt已經執到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞