女朋友人工高過自己既入

491 回覆
729 Like 37 Dislike
冇錯
唔再努力拜拜係遲早
佢講緊個max可以去到7萬,唔係依家搵緊7萬
到時你都3萬尾4萬幾啦 咁都叫窮?

到時就算佢7萬 你有4萬 咁都唔叫好差遮

好夠用 如果佢因為咁樣同你分 咁唔使留戀啦

如果佢3萬 你得1萬5就話要分遮
你只係唔穩定 唔係人工低
差三萬
女朋友有錢都唔好?唔通搵過冇錢又大使嘅好啲?
佢搵得多過你又穩定嘅,你有毛有翼自己搏殺好過啦
仲響度諗佢搵得多過你點樣

大把穩定收入嘅另一半、有家庭之後就出去做生意
就係自己去唔到佢個高度
好似卡左係到咁
女友: for fun is ok
你條女又冇嫌棄你 仲想點?
上嚟連登曬命

我個fd做foreman 年資都長 搵緊40k up
都俾女飛咗啦 佢條女做admin 搵少過佢

Btw 聽親工程界兄弟分享 女社工好搵得又易溝 平易近人
多數唔會睇唔起我哋做工程
打從心底覺得班女社工喺港女嚟講真係好優質
無論待人態度同心態

唔似商業世界嘅女仔下下計成本 計算個男嘅有咩前途
廿萬同十五萬都係差五萬姐
@K雲
女朋友專專業人士搵90k
我文員仔得23k
真 收入唔同level 一齊唔會長久 冇謂因為另一半低收入 降低自己生活水平
條女搵四萬幾
我搵兩萬幾
有比較就有傷害
有軟飯食,嘈乜鳩
條條女都會計成本,只係程度上問題
咁咪去考牌、或者接啲細工程嚟做
睇下有咩改變
因為你地本身已經高薪
80k同40k
20k同10k
係兩回事
真心一問,你會唔會覺得3xk, 自己年去三四次旅行,要享受生活,住吓高級酒店,試吓貴餐廳,女友問你以後嘅家庭小朋友打算,你會唔會答佢。窮有窮養,啲低收入家庭有小朋友都冇問題啦,唔洗擔心。

我朋友嘅男友,識咗幾個月,佢發現大家洗錢觀念唔同,個男仔人工平平又要享受,個女仔自己擔心,反而比男仔話孤寒,搞到個女仔自己覺得自己有問題,定係真係生活圈子唔同。

如果大家都係自己嘅能力努力為家庭,起碼都心理平衡啲啦。一係真做一個好好打理屋企嘅角色。
你叻過好多男啦⋯⋯
唔通個社會真係如連登仔鳩噏 個個都fg就袋50k
佢跳pt 既話人工只會愈拉愈開
冇撚玩
你講個啲e叫re
人地係由細到大都係尖子個類人
又或者咁簡單講,做得re 個grade同醫生一樣
樓主做得sub con ae都係hd 之流 最多top up
直頭唔係兩個層次咁簡單,係兩個世界嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞