女朋友人工高過自己既入

491 回覆
729 Like 37 Dislike

樓主做唔到咁就窮,此post 已完
今時唔同往日
以前舊時嗰啲ws而家嘅幫辦 都係得揸high cert
而家冇個hd top up都唔洗指意…
邊有咁多時間認識新圈子,除非4天工作
唔難入
成個政府BSE包曬AD CE SE E AE位有4xx個

BSE charter有5xxx個
但電 Mech 消防 冷氣 都可以考BSE

你咪當 4xx / 4xxxxx
1%😂😂😂😂
女人最終要生育 又要湊小朋友
咁搵得錢都冇咩用
如果破壞呢個天職根本逆天而行
樓主考警察好過啦升上去一定有6萬
對, harbour sir 都13萬啦
食埋牛肉飯
衰貪心
咪玩啦
RPE(BSS)得 1100人

4xx/1100 差唔多40%
渣油 HA a仔位好惡做
樓主條廢柴 一味淨係識叫春
得罪講句 努力啲讀個master 入mc搏命啲 唔好話升做經理30歲出頭做個senior bse 都六七皮啦
見過人工差一倍以上,男一定壓力大,張繼聰都比人笑過謝生
要讀master 先可以入mc
惡做同人工係2樣野
唔駛 但呢個年代 要快手升上senior grade既master/牌都要㗎啦自己唔努力啲 點追番個差距
一係疊埋心水考absi rss

ex搵萬8番shift 我果陣搵3萬2左右
但最後畀佢飛咗
其實只係想搵一個會對我好嘅人
個個都舉埋哂啲奇怪例子
另一半見你有家底
最多都係怪你份工唔體面
其實個個都有潛力考到好工

大部分女尊男卑都係家境懸殊
或者就算差唔多下
男方份工收入及前景遠不夠女方
萬幾兩萬蚊根本談唔上儲錢
你都無講佢飛你果個原因
佢自卑受唔住
同佢唔鍾意你又係兩件事
講咁多咪又係你廢
你都唔會揀件平凡普通豬扒啦
最後半年被冷對待之後就
分手後有朋友講 去搵人果陣唔好講自己搵幾多
其實自己都唔算高連登fg都50k

所以真係有絲完全唔介意收入問題只係想搵一個對自己好嘅人
社會比太多定形同壓力比男人
加上另一半比壓力

一個負責任男人好多野諗
你唔介意佢低
之後又要到你老豆老母果關

佢稍為上進少少都想發奮
但轉份工又唔係一朝一夕
轉個頭女人又問幾時結婚
咪講廢話啦
屋企有兩個鋪位收緊租就唔會有焦慮出post啦
想點應你?讚你識投胎[sosad?
全世界都大把人本身唔掂但係上一代留底大把錢比佢架啦
有感而發 香港地都幾慘 一方面又唔係廢到一事無成果種
想安安穩穩咁做份夠生活唔係呃拐騙嘅工 月入2萬7都係連登仔口中一條淨係識叫春嘅廢柴
利申月入6萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞