女朋友人工高過自己既入

491 回覆
729 Like 37 Dislike
事主於dcard 4月29日發起「如果另一半很窮,但是很愛你,你會願意和他結婚嗎」投票活動,目前結果顯示:

.「我是男生,我會」者佔31%
.「我是男生,我不會」為13%

.「我是女生,我會」有13%
.「我是女生,我不會」得43%

利申:
女朋友係社工
我係sub con 冷氣AE仔
即係搵幾多差d姐?
你廢姐
會唔會當你係飯腳炸
窮同女人搵錢多過另一半係兩回事
條女搵8萬條仔搵4萬同條女搵3萬條仔搵萬5都唔同啦
其實都係睇彩數,即係睇命
好彩嘅佢身邊都係普通人,佢就會認同平平淡淡嘅生活
唔好彩嘅佢有個私樓同事日日渣架靚車返工,或者身邊個個女同事都有做生意二世祖日日車出車入周圍食玩打風流工,咁佢自然就唔甘心同個廢人一齊
佢NGO助理社會工作主任(ASWO)35,775
跳point 去到79,135

我AE 27,000,Engineer grade 最高47,000
對唔住
佢的同事個另一半都係社工/護士/老師/公務員,個個同年齡都搵得多過我

自覺再唔追上,幾年後到佢想結婚既時候就可以同我講以後不見
咁你唔進修考牌升E? 考到牌升E做兩年加埋housing, 輕鬆十雞, 到時唔駛睇佢面色,揾咩囡屌都得。
個人能力問題
不是人中之龍
你地幾多歲仙
後生仲有計
ngo aswo都跳到上79135?
加入警隊吧
算吧啦!你永遠洗唔到女朋友$,
真愛…是什麼,哈哈
唔得 除非做政府
女朋友:

出面幫人輔導仲唔夠

仲要輔導埋你,真係好攰
如果你條女呢一刻已經係79000就話姐
你講end point, on9啦
可能十年後你自己都係sub con老闆呢
到時你就無月薪,但同人講年尾分千幾萬紅囉
到時邊個型!

有大志啲啦屌鳩你
好窮真係搞唔掂

搵錢唔夠你多可能都係行業或者際遇問題,但好窮唔單止冇錢咁簡單,可能仲係佢唔識理財、賭錢,或者其他問題
貪你窮,帶你出去食飯都影衰佢 AE
佢25 我26
今年九月轉HA
自己有幾多斤兩自己唔知咩
依家工程人工加得好快 跳多幾次槽都追貼啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞