消息指,高、中、低層公務員加薪淨指標分別是4.01%、4.32%及5.47%

1001 回覆
150 Like 148 Dislike
班連登賢達又跳掣架啦
好多無業cctoy以為香港真係玩完
cctoy 賢達: 我唔理我唔知我睇唔到
fd 搵唔到工 同 gpa 無3 其實冇代表啲咩㗎喎
2023年薪酬趨勢調查結果早前公佈,分別是高層為3.91%、中層為5.68%、低層為5.66%,扣減遞增薪額後,薪酬趨勢淨指標,高、中、低層公務員分別是2.87%、4.65%和4.5%。
你掂到咩 on9 仔
痴線,加得咁小
你加人工啲物價都會高咗
唔該你減薪
笑死
連登個個都話政府好悠閒架喎
消息指,高、中、低層公務員加薪淨指標分別是4.01%、4.32%及5.47%

樓主post個個唔係就係淨指標咩
Trust me bro
行會有得改架 呢個指標黎 2022年都話加4-5 最後行會過完全部2.5%
5.47係未計跳point喎
低層一個Point大約5~6%
即係加埋11~12%喎
連登賢達:
我一年加30% 幾十個月bonus!
連登賢達:
人人無飯開仲加?反對公務員+4%
有一年無理上一年 凍左
Source: 3姑6婆said
又黎無限跳理論
薪酬趨勢總指標,分別為5.05%、5.35%、6.63%,扣減遞增薪額後,高、中、低層的淨指標,分別為4.01%、4.32%、5.47%。

原文網址:薪趨會將公布今年薪酬調查 公僕過去2年已連續加薪 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240516/bkn-20240516100811900-0516_00822_001.html
笑死 會唔會呢個post又會見番佢地
有得揀直接頂薪有邊個會唔揀
諗下好啦細個班唔加大個班都要加啦
可以跳到退休 唔加薪又無所謂呀
對上凍個兩年都冇跟啦
咁如果max point咁又點計?係咪要額外加多5-6%?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞