劉細良回應緊陳橋事件

307 回覆
11 Like 188 Dislike
食住花生睇囉,因為佢聲稱如果真係見法庭全再攞證證據出嚟。

而且之後話橋叔突然打電話俾佢追數,感覺態度180度改變,呢件事應該係講真。因為件事對佢其實唔係太有利,另一方面最緊要個主角都已經過咗身,口痛鼻拗死目對症,其實冇乜嘢意義。

呢一點亦係我滿意嘅原因,因為最重要嘅角色都已經過咗身,完全失去兩個重要角色對質既機會,加上東方人「人死為大」心態,我就當劉世良係仆街中既仆街都好,呢個時機去控訴佢,點睇都係對佢好冇利。
第三點已經講唔通,有approve細良仲唔攞證據出黎?email,書信,錄音求其一款都無?
食住花生睇囉,因為佢聲稱如果真係見法庭全再攞證證據出嚟。

而且之後話橋叔突然打電話俾佢追數,感覺態度180度改變,呢件事應該係講真。因為件事對佢其實唔係太有利,另一方面最緊要個主角都已經過咗身,口痛鼻拗死目對症,其實冇乜嘢意義。

呢一點亦係我唔滿意嘅原因,因為最重要嘅角色都已經過咗身,完全失去兩個重要角色對質既機會,加上東方人「人死為大」心態,我就當劉世良係仆街中既仆街都好,呢個時機去控訴佢,點睇都係對佢好冇利。
佢串徐少驊鳩啲喎,乜撚野第一日出嚟做生意
呢段真經典,完全無回應指控,肉酸到
去到嚟嗰位 如果唔上法庭就應該唔會再有咩新料爆
冇新進展 而家係睇劉細良仲保到幾多基本盤
好似佢以為只係飲茶
唔知對方安排左粉絲去當簽名會
有人估陳橋當時唔好意思拒絕
明串佢但又開名
陰濕到爆
其實本相集好有價值咩,有咩咁急連consent 都無就趕住出
條撚屌咁撚仆街都仲有人信,課金畀佢
可能又係 Kennyboy分身呢
Pin pls
陳橋有做過虎報, 未必全部都係南早版權
而且序個版權一定唔係南早
佢係回應得OK嘅
而家反而覺得群起攻擊嘅嗰班黃營KOL好小家同好Desparate, out of proportion咁想借呢件事收佢皮,居心叵測
有冇巴打有youtube link, 揾左好耐都揾唔返呢條片
35 + 國師
push
羅恩惠都投共反國父spin走英國間諜案

細良講到做中策組公關拆彈最緊要 come clean
而家自己食番晒
咁多年佢都以為自己做過CPU好撚巴閉,

其實稍為知佢點做到同CPU係乜就真係笑到肚痛!!!!
人地驚西 諗住賺埋最後一水 保住忠實粉就夠食成世
出本文集要用人篇文
佢兩公婆都出張野俾人簽啦
​聽了很多批判劉國師的報導,發覺原來有一班人一早就知道陳橋老先生被劉國師偷相和欺騙版權, 但卻“沒有一個人”在陳老先生在世時出來幫他討回一個公道, 都一直默默守護着這“真相”;直到現在, 陳老先生去世後才一起出來為佢發聲, 令我覺得人走了,茶更暖, 人間有情.
之前cap左咁多水,就算呢一刻摺埋佢兩公婆都可以印印腳過埋下半世
就算口頭協議出書
但係自己全部cap 晒水, 原創人一毫子都分唔到
劉世良算係唯一一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞