劉細良回應緊陳橋事件

307 回覆
11 Like 188 Dislike
劉:從來冇講過係義務工作,南早一早知訂價$300
劉:2017年8月陳橋打俾我用粗口鬧我,後來約出嚟陳橋要求10萬加元賠償,之後有人打電話滋擾佢外父
劉:會採取法律行動
劉:因心急想出書 所以無書面合約
同死人對證
勁撚仆街
同版權方未簽定合約就心急出書賣
算唔算自爆
最後一點斷正 講咩都冇用
原來陳橋用粗口屌鳩牛肺良!

咁真係正義之舉
第二同第四好難令人相信。
枉條友平時扮專家自稱spin doctor
條友攪出書唔係第一日,有咩可能無簽書面合約

所謂口頭都有效講的人都on9,咪就係呃到學生哥
一有糾紛實係玩無賴各自各9up
睇完回應更確認佢係一個撚樣黎
劉:曾經建議陳橋為2017版重新寫序 陳老話用番中僑版個序就得 故2017版有鳴謝中僑
第二都有可能
講緊2017年本書有300幾張相有版權
不過個價就未必佢吹到10萬加幣咁高
劉細良正賤人黎
國師係香港用上書房出
而家間野可能已經執左
你告間執左既出版社無咩意義
告國師又有咩民事可以告?
劉:從來冇講過係義務工作,南早一早知訂價$300
你有冇講自己落袋? 人地南早知唔知成件事係商業行為?

劉:2017年8月陳橋打俾我用粗口鬧我,後來約出嚟陳橋要求10萬加元賠償,之後有人打電話滋擾佢外父
我信係真

劉:會採取法律行動
我都信係真,加油快啲告

劉:因心急想出書 所以無書面合約
即係死無對證,原句俾返你同你班良粉,你俾唔到授權既證明
心急想出書所以無書面合約已經勁顛
呢類合約都係用範本改

話人滋擾你外父更加無謂
因為我當係有又點

事件的起因係你樓細良棟9人在先,而中間有條友好關鍵-記協時任總幹事聶德寶Joyce Nip盜用記協牌頭呃人

而聶德寶當時已經係城寨主持,更係車人老死,係邊個指使聶德寶
係告至好呀
一句到尾:

同個已經屌自己鬧緊錢銀野嘅,冇合約就出書?。。
一日唔收皮 一日都要狙擊呢條撚屌

越描越黑等睇佢仆街
心急到拎唔到陳橋幫佢出序 技安古道熱腸
度左幾日終於度好
班城粉真係好on9
唔通同個官講睇yt睇到證明到西良的人格
更難得的係城寨admin pin左, 228城粉正評
https://www.youtube.com/watch?v=_WNDLQJCjY8
咩9野大學時期修讀法律但唔係律師
pcll衰左?無讀LLB?讀商科讀完b law當係?

@tictacpower156
3 天前 (已編輯)
或許你有先入為主的想法,以為我在幫劉細良先生說話。

我雖然不是律師,但是亦有在大學時期修讀法律,亦有借自己的功課給師弟妹參考。亦有幫人檢查法律功課文法和修改文理邏輯論點。
LMAO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞