劉細良回應緊陳橋事件

307 回覆
11 Like 188 Dislike
如果係咁 法律上 條友唔會輸,
佢係道德有問題, 但佢係想spin 去商業爭執

Cctoy之流
文化人都要用粗口屌佢
證明佢係有幾仆街
一單還一單
如個有人滋擾佢家人,咁當然唔啱啦
佢可直接報警處理,可以出信要求對方停止有關行為

中喬互助社有冇教路,背後有冇人操作
可能有,也可能冇,但唔係重點

但咁唔代表劉世良可以上述理由為藉口拒絕接觸對方
特別係售書盈利後續安排還未達成協議
咁唔怪得人覺得你賺左錢過橋抽板
劉係呢點都承認自己有唔啱

其實正常人去到呢一刻,都應該知道要
black and white
正正式式出信講解自己立場同所理解事實
對方同唔同意係另一回事
但起碼你有盡回應事主嘅義務
感謝曹總搵咗我呢個po 出嚟討論
共產黨陰謀? 笑而不語
對自己有利,唔知係咪事實嘅就大大聲講
對自己不利嘅就輕輕帶過

我又唔信
一早知佢賣錢

陳橋會唔收錢畀佢出
真係知佢排版叻
多謝佢有心將啲珍藏相砌好出書?

SCMP 又會$1 都唔收?
SCMP 開善堂?

陳橋唯一問題只係無生前公開鬧依條友

仆街嚟講
依條友都算一流一

個班係咁上下 思考迴路實係去左個邊
其中兩頁係咁樣
中僑版本 2006(上圖)
上書房版本 2017(下圖)
南早:我賺夠唔想賺俾軍師賺啦
你最開心啦
忍左廿年終於等到佢仆街
仲未有KOL關注偽造訪問呢
自已開幾個account回自己有幾難
陳橋兵變
通常授權係有指定用途,唔係攞左就可以亂黎,不過依d官司通常係又煩又晒錢又晒時間,仲要兩個parties 係外國,唔係超大鑊,版權持有人都唔想理
陳雲(陳云根)先係國師,劉係國父,佢老婆係國母
你正在回覆城寨反駁隊:

條撚樣day one已經講緊呢啲論點有證據踢爆嗰啲佢會故意唔講繼續copy and paste同一段嘢懶係有獨立思考

所有對劉細良不理嘅證據佢會故意唔講咁佢哋問題就變得好似好有道理

但係細心啲一睇佢所發問嘅問題人哋一早答曬有曬證據

屌柒佢啦
哈瑪斯根本就係代表巴勒斯坦
https://lih.kg/kqpzPT
#4 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

你自己呢咁?
幾時認錯同澄清?
試過喺最近城寨啲片留言理性反駁佢,但唔知俾佢做左咩手腳,其他人係睇唔番我個留言,但我自己就重睇到,唔知佢用左咩設定,又驚人話佢bam留言,又要唔俾班信徒睇到,驚佢地有啲正常少少嘅會醒覺,所以你見佢啲片下面全部清一色信徒留言,大家唔信可以試下去佢度留言,呢條仆街真係必須得到應得嘅報應
我都係咁
留言之後自己睇到
但用屋企人部機入去就睇唔到
可能佢唔想俾人話佢delete留言
但又唔想人哋睇到你留言
大陸人床台個YouTube 都係咁
版權絕對係橋叔+南早,因為部份相係南早但其他包括序等等都係橋叔/中喬,缺一不可
法律上 條友會輸,因為只要橋叔後人證明到相同序都係由橋叔著作,細良就要證明佢有授權,which佢俾唔出
第三點已經講唔通,有approve細良仲唔攞證據出黎?email,書信,錄音求其一款都無?
都未傾掂就出書唔係偷嘢係what?商業糾紛定侵犯版權?
仲話人人格謀殺,快D告快D法律行動,我支持細涼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞