劉細良回應緊陳橋事件

307 回覆
11 Like 188 Dislike
Thanks
技安話佢冇錯 唔會道歉 都唔存在侵權
佢賣300蚊本係天經地義
而家兩家人都係加拿大
但件事係香港發生
如果要告係香港告定加拿大告
咩阿 之前咪有人cap在段片出黎 賊公賊婆話係義務架喎

https://www.youtube.com/watch?v=RmZ-h-yXgA8&t=540s

鄺穎萱言論不代表本人劉細良

有冇人覺得賊公都有同過橋叔咁樣講
佢又跟過肥佬黎同大班,你估佢哋講嘢係咪打油詩?
用咩粗口回應佢有咩關係
咁都仲想spin
南華早報勁好人, 唔收版權費
有無人想組團問南華早報攞版權 ?
鬧佢佢唔開心又要錢所以叫停攝影展同決定唔送花圈
蟈父:你哋人格謀殺
等收律師信啦
有無人 ai gen
橋叔, 你九十幾嵗人第一日出黎行呀 ?
屈一個已死咗嘅人講粗口
另外屈呢個死咗嘅人電話滋擾另一個已死嘅人
風向師:阿伯講粗口證明佢係壞人 所以我係好人黎
請大家課金支持
就算冇書面協議
當佢同橋叔有口頭商業協議
咁應該有講如有盈餘會如何處理
如冇講即係冇協議
劉細良呢度要提出證據證明對方誣告

其實佢只要單方面承認出書過程有不妥之處
為自己嘅過失道歉
公開盈虧
有錢賺就賠落慈善用途
冇錢賺都承諾協商一筆錢捐去慈善用途
咁就可以避免人地話佢貪錢
雙方都有下台階
撐佢既人因而隨時會課更多錢俾佢
winwin 啦
劉細良式語言偽術,佢想講個句佢唔會直接開口講,而係會講十句相關嘅野暗示,等d信徒講出黎,之後就會我無講吖,係你地自己認為嫁炸,不過呢就……下刪萬字繼續暗示信徒無估錯。佢d野全部度過晒有agenda嘅,佢深明佢班黃絲信徒最憎人講粗口,所以想用話人講粗口黎人格謀殺陳橋。
一日講咁多個大話。點記得自己講過乜。

拿,佢老婆講咋。閪良無話過義工架
有人話Gordon poon搵到城寨有條片
佢兩夫妻介紹本書
佢老婆話係義務性質
佢坐隔離冇否認
但我冇睇Gordon poon fact check唔到
btw今次劉世良真係人設崩壞
近期睇左大部份同佢有過來往嘅人講佢過去處事
其中有樣野都異口同聲講佢份人好死要面
佢認定自己冇錯就唔會由自己把口道歉
是否義務根本唔係重點
重點係協議
書面也好,口頭也好
開銷盈虧如何處理
可惜佢就係一個貪到盡既人
我上面post左

https://lih.kg/bJJGuwV
我敢講世良呢招高
先等一排,一班YOUTUBER衝出黎追擊
到而家收網話要告人誹謗
一定CAP晒佢想告GE YOUTUBER D料
劉世良嬴面點都大D
劉世良大可以解釋當初冇白紙黑字寫明,係因為覺得陳橋都咁老,廢事整咁多手續啦,大家對話中都應承左。有待佢放D對話記錄出黎
陳橋個個話佢德高望重,點解會咁做? 但人死左 唔洗鬥
YOUTUBER 冇證據靠估衝出黎柒 , 隨時法律上身 , 人地成憶身家同你玩
劉世良如果冷處理,過一排冇事
劉世良如果追擊,只係輸小小錢
最終輸係班YOUTUBER , 法律上身 , 如果劉世良係事實 , 班YOUTUBER仲要背上屈人之名,柒左比人笑
劉有冇交代300幾張相嗰隻USB手指點得返嚟?
如果陳橋只係俾手指佢參考
結果劉私自盜用出書
咁10萬加幣依啲唔係叫相片版權
而係劉不問自取出書後嘅賠償
咁你冇得怪人獅子開大口
邊個叫佢偷人相在先
好似話無usb手指
係陳老寄隻cd俾佢
佢而家自己愈描愈黑就真啦
果堆所謂回應嘅片全部係回避其他人對佢嘅指控
自己又攞唔到證據出嚟證明自己清白
係咁講第d野話而家比人圍攻 人身攻擊
會保留法律追究

而家以前同佢有過節嘅人咪爆晒以前佢兩公婆做過嘅衰野出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞