劉細良回應緊陳橋事件

307 回覆
11 Like 188 Dislike
好簡單,俾返版稅囉
堅大壞(流細良)越spin得多,佢就越比自己啲大話鞭屍,聰明一世,糊塗一時
知唔知全港有幾多書係得口頭協議就出書?唔識就唔樂亂up
黃營已經冇本錢再分化
邊個鬧細良既一律當藍屍/熱狗處理⚠️⚠️
你做出版既 本書面頭寫住陳橋個名 你會唔知白紙黑字拎作者授權書? 依家人死左你講咩都得架啦?
講咁多spin去南早有撚用咩 依家講d相咩 講緊作者授權啊嗎 你係岩既拎到個授權書出黎 你贏晒啦 你都識講橋叔後尾搵你算帳 咪即係根本唔係你所講既橋叔同意你出書lor
你係撐劉細良就直認啦屌你老母!
細良黃架
你藍屍狗定支那狗?
細良黃架
你藍屍狗定支那狗?
細良黃架
你藍屍狗定支那狗?
細良黃架
你藍屍狗定支那狗?
D本錢比劉細良吸晒
細良黃都唔撐?
你撐藍屍狗定支那狗?
南早開善堂免費授權俾人賺錢
南早就係義務做左e本書
南早咪義務做左無收版費
好心佢哋兩公婆對下口供先回應
1.有定價不等於就係商業用途,以此作為理由認為南早知道係商業用途授權不成立

2.最簡單處理方法
如未經喬叔商業授權,應立即公開道歉

公開出書所有收支,如有盈餘,歸還盈餘+利息再加一筆合理賠償,有關賠償給與雙方認可慈善團體

如無盈餘,公開虧損,再商議侵權賠償,有關賠償給與雙方認可慈善團體

3.複雜處理方法
雙方拒絕商討,打官司處理,拖幾年攬炒
我知,仲黃到加入政府做官tim。
點樣喺分享時set 時間?
香港人日常生活有好多口頭協議
如果可以唔應咁社會運作唔到
問題係出書咁大件事,即使冇協議,都有大量佐證,同作者溝通既記錄,傾下封面點印,冇可能兩人之間毫無溝通就出咗本書
無良你鳩up la
全網台圍吊你,係人地有問題,定你自己有問題
click 分享,下邊俾你Tick可以分享埋播放時間點
賊公賊婆九成唔會公開 開頭就話賣100本

後尾又改口話200本(唔肯定係咪exactly依個數字 但一定多過最開頭果個數)

唔好唔記得 南早個合約係授權佢地印5000本
Thanks
右click條片 -> 複製目前播放時間的影片網址
劉:因心急想出書 所以無書面合約
三歲細路咩?做開出版社冇書面合約?
心急出書?咩事咁心急?心急掠水呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞