劉細良回應緊陳橋事件

307 回覆
11 Like 188 Dislike
原來kennyboy就係鄺阿里!
所謂滋擾
我覺得最大可能就係陳橋已經試盡曬啲方法都追討唔返
就諗住搵啲長輩嚟拆掂佢
劉覺得冇面
就話係滋擾
總之而家條line to take就係大家雙方都有錯
要俾啲ground俾自己支持者撐自己
鞏固自己基本盤
翻盤就冇可能
但輸少當贏
隨住時間淡忘
case closed

😂
可能一早就知佢衰撚過梁振英
係愛好,享受呃人果種快感
等於點解有高級公務員/專業人士係平民超市偷野

呃金融佬分分鐘往生,果班友唔好惹
得罪文化人頂盡筆戰

當日佳寧案
一向負責佳寧產業交易的律師溫寶樹,被發現沉屍在半山住所泳池

所謂滋擾應該係兩公婆玩無賴導致兩邊傾唔埋

陳伯就搵外父傾, 外父就同卡文講有人話你兩個係出面騙人
兩公婆覺得比人唱就屈人滋擾

至於陳伯粗口爛舌只係老燒為保kol界利益,單方面完全採納西涼的講法
阿鮑喺邊度講?
你真係搞笑 黃豬錢咁好賺又唔係犯法 點解要搭雞棚高風險野
黃毓民
1小時 ·

孔子說「鳥獸不可與同群,吾非斯人之徒與而誰與」?但是有一種人,你必須「敬而遠之」,避之則吉!

網紅侵權事件,近日在網上熱議。惡行被揭發後,素行不良的惡棍,老羞成怒,竟然連被侵權後「死無對證」長者及其家人都不放過,所作所為真是人神共憤。

這不就正是千幾年前韓文公悼念老友柳子厚的文章所說的:「此宜禽獸夷狄所不忍為,而其人自視以為得計。」

這種禽獸不如的人,大家最好避之則吉!
#今晚有孔子莊子金句
#還有韓愈古文新解

《毓民踢爆之說文解字》
第三輯 EP2
今晚九時三十分首播
準時收看 付費支持
https://www.facebook.com/raymond.yukman/posts/pfbid02htJtqAfVUrSXjXCeqWtf66qWeZLVgwhZtHWqrDRozA8aSb698yYikhNY2MHd87GKl
相隔十天的茶聚與「讀者簽書會」 羅恩惠 20240518
https://www.facebook.com/share/oSPL2yLwB2BK8mze/
黃毓民算厚度
*厚道
罰抄返

真心毓民鬧咗呢班狗賊咁撚多年,畀人屈係共產黨搞分化

仲要係今時今日圍屌嗰班都有份誣捏黃毓民,佢哋好意思
呢條仆街終於露底, 希望佢收皮
班友不嬲仆街冚家鏟

offtopic:
「重」先係「還更」嘅意思。「仲」係兄弟長幼次序排第二,例如「伯仲叔季」

用「誣蔑」/「誣衊」好啲
唔好意思師兄,有陣時google語音輸入唔單止用錯字,直頭錯別字
老蕭咁諗就岩喇
上書局可以趁燒山就瓜果陣幫佢再出版佢d著作
早應該幫佢出書,寫佢幫自己冚家祝壽啦!!

無計劃呃人錢就應該立一份一蚊合約,把一切寫清楚
一蚊合約係因為要有效就要有代價
而世良做中策組無可能唔曉

正如香港堆黑心港資sme點解咩都唔清唔楚,因為想千人錢

唔係想呃人錢就兩個方法
1 一口價比一個銀碼買斷,日後搵大錢定蝕都唔關人事
2 利潤分成協議, 分20%書價比人
岳不群嚟㗎,你估佢流㗎?
城寨話本書有政治相唔可以係大陸印導致貴左-我同意
但書的成本係睇紙質,呢本書係香港都係100蚊內,你賣300真係大咬

陳老先生退左休好耐難估銷量-我都同意

難估咪唔好估,直接傾利潤分成
呢次奸有奸輸

同埋點解其他人賣畫集貴,係因為逐張再搵人慢慢tune
呢本書一睇就知求其整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞