召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (115)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有啲肯有啲唔肯
睇你果個cfu本身好唔好人
想問下最尾轉彎入永孝街考場,轉緊彎嘅時候,喺右邊倒後鏡見到架的士越線爬頭緊過埋嚟。邊個有優先權先? 同埋我考試嘅時候係咪最好停俾佢
越線爬頭當然比佢啦,你都見到佢
你準備轉灣但佢喺後面爬你頭直去?
雖然係佢錯, 但你要停車等佢走左先
同樣做法套用喺葵盛圍, 你學車果陣實有遇過啲小巴的士喺後面抽頭過你, 如果考車見到咁樣就即刻踩迫收到部車好慢
見到佢想越線爬頭就收慢
越緊線就再收慢
大動作望鏡+-擰頭俾個考官睇
見佢真係好貼閘住你咁cut
就踩停架車啦

除非你想收錢再考過
無錯,只要記住一個道理就係,「就算你啱晒,人地錯晒,只要人地做左,你都要接受。」
係咪想幫連仔填數俾阿sir
同阿sir試下講你連登唔係你用呀嗱
好的! 我考車就會停比佢
轉緊既時候,佢抽出嚟
我開頭都同師傅講 明明佢錯 做咩我讓
佢:而家又唔係佢考 你讓人 睇鏡啦
果然係DC9,係都要害人
啲dc9正仆街黎之前練26見到啲van係常樂街練u turn都係咁呠
有次見又係哩個位架van考緊, 拉直左架車有少少位, 架dc照夾硬過
永孝街所有的士同小巴都好急起步前望多兩下鏡都俾人呠
尋晚過緊迴旋處有架電單車係前面路口彪出黎
今朝臨考嗰堂先遇到件強行自製三線行車轉彎嘅DC9
好彩之後考嗰陣冇遇到啲咁嘅濕鳩車 但係衰自己
葵盛圍嘅特色
總之你一掛住個學字, 就預咗隨時俾佢哋爬
條路成日整路有臨時燈, 就算你係排第一部車
到一轉紅黃燈, 你身後啲的士小巴就會想爬你頭
另外仲有圖中呢一個位, 條路會闊咗, 佢哋好鍾意喺度攝埋嚟, 好撚仆街
7月底
跑馬地有無考試?
咁你揸到咁慢真係阻住地球轉 好多人好趕時間
人哋cut你就讓下人先 反正你都係慢
想問有冇巴絲學車個陣買個駕駛模擬器練習下?
直接學牌出車
如果抽中左唔想考既試場有冇得重抽 定係要排尾期
試下唔好考 如果難既線都handle唔到 比你考到就算揸出術遲早出意外
工作關係想考個2A自動VAN牌
鴨駕 公司出一半
請問最平14000蚊果個係唔係唔夠堂
同埋而家一般由學到考要幾耐
公司出一半買最貴plan啦
自己都有得著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞