召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (115)

669 回覆
3 Like 1 Dislike
根本冇人會跟嗰本書嚟比分
除非你犯大錯,否則考牌官都係憑感覺俾,唔會專登數你犯幾多次輕微錯誤
真係有心捉你輕微錯誤嘅話你考10次都pass唔到
其實係,轉彎位置不正確都夠玩死人
其實好多都可以

速度快,速度慢
腳掣
軑盤
離合
油門
未查看交通
警覺性

以上如果睇你唔順眼, 上面是但一樣隨便砌你

你打上去問原因,
我就到時寫你6個細tick犯錯, 睇你點上訴
最緊要有信心,應該出就俾大油,等個官爽啲
我覺得啲人等到冇曬車先出其實好危
我都覺, 我覺得d官想快快手考完返去玩手機,
你婆婆媽媽阻佢時間, 到時真係睇個官睇你順唔順眼
通常冇車先出,有車出嘅話個官一定會踩停
你未fail點排尾期
仲要fail完4個工作天先入得紙
唔一定完全冇曬車,人地夠遠+自己出得夠快就perfect,做到一次就包合格
屌 咁架
迴旋處我會等兩個圈完全冇車先出
之前練車有架車係12.慢慢行
我係六點已經出左 跟著牙sir踩停
我一早上網book定日子交form唔得咩? 而家交form都排到6月
用電子證書/智方便+報好過啦
智方便一d都唔方便…
申請做智方便+麻L煩煩
電子證明好方便喎, 係要記住佢個pw就ok
唔係好識申請電子證明
夠距離大路車唔會因為你而減速就可以出,唔洗等到冇車
我考嗰陣讓路口見嚟緊嗰部大路車同我夠距離就俾油出
最後pass?
咁迴旋處呢,係咪規定兩個圈冇車先出得
填form:
https://www.hongkongpost.gov.hk/hkpost/app/subscription/web/home?lang=tchinese&channel=WEB&certCategory=P

然後去郵局搞手續, 之後會寄封pw信
手指好似係去返郵局攞/寄畀你(唔記得)
隻手指入面會有個file, 你報名嗰陣attach the file同埋打返個pw
車都買埋揸左成700km,你話呢
應該係你思思縮縮,想出又唔敢比油,咁對架車咪到囉
其實驚比人踩停多過撞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞