召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (115)

825 回覆
5 Like 1 Dislike
做多啲善事
幾次咋?我抽左4個月呀
死車都要留一道門距離,會肥
燈位前收收油,唔好踩到40,留返d 時間俾自己準備停車
你地抽港島? 純丙?
我抽九龍新界 一個月都抽到兩次
你唔好理,總之唔望就肥你
其實主要係想知有咩作用
我想知要望啲咩
唔想得個望但又留意唔到啲suppose應該要留意嘅嘢

一般開車 望左中右盲點就係要睇下後面交通環境情況
望晒冇車安全先出 有車就唔好開車住

過死車時望死車就係驚佢臨時開門撞到
如果有人開門就要剎停避免碰撞

但我依家次次停車都係做個樣望 都唔知要望啲咩
你唔望又點知後面有車跟貼住你屎忽
冇啦啦停搞到佢撞埋你到你都煩啦
係街行都周不時犯錯真係有啲怕俾人貼上網
我都係抽丙加九龍新界
望後鏡嘥氣啦
考官根本唔知你有冇望
你行一轉林錦,前後都係大車你就知有咩用。前車停咗你要遇早三四個車位前就停定打死火燈,同時望住後面架大車有無收慢。一見佢無慢到你就要響鞍同比油行前等唔好做夾心餅。
邊有D cfu 講到噤撚複雜
女人學車, 同佢講, 同前車距離5米
同左邊死車距離1米

屌, 男人都唔撚明啦, 何況女人

利申: 已棄
係揸緊車 我都唔知1米係幾多
同我講一道門距離 兩架車距離
會唔會易掌握啲
乜撚野5米, 屌佢老味, 企o係度都分唔到啦
懷疑佢專登玩野等你肥
以前學車個師傅教落,唔好理咩一道門。睇下地下有冇線跟,一有死車就跟住果條線行。自然唔驚會攞得太近
咪就係囉, 咩一米幾多米, 痴撚線, 毒撚死讀書咁
要過死車就做戲做全套。可以壓線就壓線,要用埋對面行車線就用埋,做足望前睇對頭車打燈擰頭望鏡就得,唔好懶型唔做足,一陣考官話你太接近物件就無仇報
pass咗第二日係唔係可以walk in 拎p牌
我都唔明, 渣郁架車先, 之後咪逐樣執
講撚到成本說明書咁, 點學呀, 女人仔黎嫁咋
呢種少少象牙塔式教學

揸車其實係技術野,本來應該靠身體記憶行先,由初初手忙腳亂,慢慢揸到一見唔妥身體自動出反應,所以乜野數字幾何野都應該避免,盡量用象形意會方式等聽果個易代入先最好
見有D 人分享, 由泊車調頭學起
我覺得都好奇怪
架車基本向前轉彎都未識, 就即刻要向後, 同扭軚扭到盡
根本係cls
完全係打擊自信
向前都未識就玩泊位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞