召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (115)

669 回覆
3 Like 1 Dislike
有冇人好似我咁學親車之後都唔想再學
覺得俾人指住個頭鬧兩個鐘好辛苦

上次學都係俾人鬧到唔想考,最後考完個官都冇出過一句聲,點知俾佢肥操作

今次學左幾堂,又開始俾人鬧到冇曬動力
想求其肥左佢算⋯
衰咩
驚係因為冇信心,判斷力弱
如果你判斷呢個行為係安全,就應該即刻做
好多人等等等,等到天荒地老,其實考牌官最憎呢啲
我今日就係等 應該等到104唔耐煩 所以F左我
其實自己都知衰
如果你show到自己有信心,揸得爽快,就算犯好多小錯,考牌官都照放過你
咁你轉師父未 你上個post好有火
排左期再算
有兩次應該出但冇出 結果61嚴重
係,有無智方便+
有,琴晚申請左
等兩圈都無哂車真係蚊糞

如果你係第一個出口出:睇住兩圈3-6pm 有無車,無車嘅話可以出。

如果你第二/第三個出口出:12點-7點 內外圈乾淨可以出,有車就算佢慢都唔好衝,你唔知佢邊下踩油過線

師父教過我一樣嘢:你要預判人哋架車係點行。
有啲車3點已經打燈知佢會轉出,我就唔使再care 佢,我都可以行。
唉,今日考完迴旋處都冇問題,冇乜車,嗰時段其實靚籌,但係冇expect到係出考場嗰個位出事
轉師父啦講真。
你自己問心,真係揸得差,定師父態度問題先?
如果真係揸得差就冷靜下先,有需要就延期。

如果你覺得係師父乜柒都屌,就轉師父啦
fail 後 4個工作天上運吉網用智方便+報名同交錢,即刻出到下次考試信。
考油塘?今日有50%中killer
你係咪唔好彩
師傅唔算太大問題,不過好多野都冇教,例如幾時要打燈,邊個位開始停車。不過再算,佢都唔算咩都屌
油塘,194
194叫我欣榮街上茶果嶺道用左線右轉上去…
因為右線塞死左,我企後面排隊,佢同我講可以用左線右轉
講真我學車真係冇試過呢個情況 然後佢就話我判斷力差
邊個位開始停車就教唔到,depends 你車速同路面情況,要自己領悟。
幾時要打燈都唔教又kick 啲...
屌我都無試過左線轉右
佢係「指使」你咁做,定係已經fail 咗之後「教返」你可以咁做

如果指使你咁做,咪即管一試(反正都係)
左線上,打返右燈二收一得唔得
佢指使我做,我係右線排隊佢覺得我錯。跟住我左線上二收一右燈右鏡盲點入返右邊,冇事
但係一定比佢tick左判斷力差,佢當刻已經開左聲,但係佢冇tick考牌主任採取行動。佢有叫我幾時上左線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞