召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (115)

906 回覆
5 Like 1 Dislike
係 只係起步位唔同 仲要少左一條路線 而家得兩條
如果試場轉右基本上個牌袋九成
轉左都係得南昌街出大埔道 同大埔道轉入白田果段路要留意
除左放學時間外 我覺得路況比其他試場易好多
俾人影到靚靚仔仔咁
一陣搵人頂俾人篤穿
踎監就唔好啦
+45好難諗
其實係咪差唔多過百
感謝巴打tips
如果考大埔道 出試場果陣 要小心 慢d 前碌 落左馬路先扭 唔係好易hi到欄 同埋 試場得一個車位係直出閘口 其他記得開車前 做哂開車動作 再打左燈 望左鏡先好郁 慢車拎返正出閘
除左大埔道轉入白田係多死車 日頭基本上無乜死車 除左放學時間 希望你成功

利申 岩岩考完白雲2A pass
轉邊個方向咪打咩方向燈
有冇諗過其他車同行人真係會靠你打咩燈去判斷你嚟緊係轉左定轉右

我車場出口係單程路只可轉左,我都係照打左燈/索性唔打

btw, 最憎就係打右燈但轉左嗰d撚樣, 仲衰過你唔打
大路車撞埋去小路車都輸九成
我自己揸大路我留意架小路車會唔會突然成架衝出嚟多過望佢打咩燈
轉邊面打邊面for後車知
小路出大路本身小路無優先權
公路匯合點都係左面入右面
有啲傻鳩信人果套 出路口果陣即使只可以左轉都要打右燈比右邊大路黎緊既車睇到
考成點
想問下大車做double clutch, 第一下N 波clutch應該要回中先做,定係兩個波之間直接做就得?

另外想問埋加減波又使唔使做double clutch?

唔該
想問下大車做double clutch, 第一下N 波clutch應該要回中先做,定係兩個波之間直接做就得?

另外想問埋HI LOW波又使唔使做double clutch?

唔該
夜晚我覺得好有用 有時太黑唔打右燈正線真係會唔留意 雖然撞左 正線車都冇責任 但起碼比正線車知有車要車 我佢收慢
順利pass
啱啱表弟去續p牌
佢試過冇掛P牌俾人周到,要罰款同加監
第二次喺限速50行67 又係罰款
點解佢仲可以續到p牌 而唔係被取消p牌重考?
但係正常限速50行67係需要扣3分
第二次如果未判嘅話係可以申請到的
等到判咗之後個牌就會收返
係咪扣埋風速岩岩好唔夠?
我唔清楚佢判咗未
50行67好似唔當係輕微 過70先算
佢扣完係67
超16-30 已經要罰450+3分喎
係咪未收信上庭呀
唉又多個馬路炸彈
真。
我第一take 棍 van,俾個師傅幾乎由頭屌到尾,去到後期只係想快快趣趣考試。
第二take 轉自van,只考路試,師傅好好人,唔鬧,感覺爭好遠,順利pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞