「西方車企完蛋了」︱試乘十幾輛中國電動車後 美國記者感慨:「我們一敗塗地」

243 回覆
53 Like 255 Dislike
「西方晶片企完蛋了」︱試用十幾枚中國晶片後 美國記者感慨:「我們一敗塗地」
完蛋咪因為全部支那電車都Tesla技術。Tesla入支那之後乜技術都畀人抄撚曬,連小米d垃圾公司都出部Tesla技術嘅電車,仲唔玩完?Apple 研究車研究到而家半條毛都冇,支那d垃垃圾圾公司要多謝Elon Musk個白痴啦。
實情係大陸汽車業內捲嚴重 好多生產商已經倒閉 其餘嘅因為產能過剩 只要歐美徵收大額關稅就聽收皮
巴打你住喺咩世界,咁樣FF新聞得唔得㗎
呢度其實好多固步自封既毒撚,為反而反又唔睇清楚現實既情況

人地架車跌落懸崖都冇事 日本車都死啦 當人垃圾
仲要話mark up 到個價好高
會唔會好易爆炸
條友真係唔撚識
根據您提供的文章,我總結了以下重點:

中國電動車技術領先:文章指出,中國在電動車、軟體和連接車輛方面遙遙領先。2023 年的上海國際汽車展示會展示了中國在這些領域的優勢1。

中國的電動車更具吸引力:中國的電動車和插電式混合動力車型比歐洲、其他亞洲和美國品牌的產品更具吸引力。作者表示,他親眼見證了這一點,並認為西方汽車製造商已經落後2。

西方汽車製造商面臨挑戰:中國的電動車技術發展迅猛,而西方汽車製造商則在努力迎頭趕上。然而,中國的電動車進口可能會對當地汽車產業造成影響,因此一些國家試圖限制中國電動車的進口1。

總的來說,中國的電動車技術和市場地位正在不斷增強,而西方汽車製造商需要加快步伐以保持競爭力。3

如果您需要更多資訊,請隨時詢問!
德國好多中國車喎
比亞迪惠來領克都見唔少
之前無關稅
4月開始已經要登記
調查完如果有補貼車主要補稅
你係用家仲買唔買
啲碼頭積滿晒死貨
我地真係產能過勁
其實架車本身真係唔多重要,電動車本身就係on9,環佢老母保,搞撚掂發電先講環保啦,電動車唔洗用電?電腦咪要靠發電廠。

Tsla最值錢就係佢FSD,如果唔係依間垃圾公司一早變豐田咁的市值啦,邊可能仲有5000億市值係傻鳩Terry成日屈華爾街當Tsla係普通車廠,屌,如果係普通車廠,邊撐到依家個股價
仲有成架車好似電影咁打幾個關抖,入面2條友都只係輕傷,都唔明點解會話做功差,事實就係好撚安全
未夠數,過多幾百個先再同你作原因
電車除左彈丸之地,其實無乜地方適用。大領土既地方,天災又多,盞拿自己黎搞。

最撚緊要既係同木餐具一撚樣,你以為環保,其實無呢回事
都幾肯定俾人笑係你
如果佢fsd最值錢
理論上業績好唔好都影響唔到fsd
點解之前業績差又會暴跌?
而家人哋喺複製上世紀日本車入去屠殺美國歐洲市場

平就有人買㗎啦車呢啲喺外國係必需品

幾年前三四十萬而家已經壓到十萬蚊一架
呢啲係外國人想食中國紅利嘅惡果,合資企業就係擺到明想吸收你啲技術,你自己鍾個頭埋去就唔會喊。
只有 星島 有呢段新聞
條友特登啦
咪係咁畀技術你整車 擴大個市場
之後再賣fsd
好似window咁 你部部都要畀100蚊
唔知你有無外國朋友,我朋友一個係英國一個係澳洲,買T車加多小小錢係屋企裝埋電箱自己屋企叉,佢得買得電車就自己係屋企叉埋架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞