[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (4)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
https://twitter.com/takayamt031127/status/1797088495208460369?s=46

都可以係伏線既
今次Rainbow用嘅招式,都係上年geats劇場版有出既招
有time lord既話,回到過去係冇咩問題

會唔會重演一次海賊戰隊係tv入面兜番第一次先行出場嘅情景
"如果彩狐真是借的歌查德的力量,那么狐神全系直接垫了"
唔知本篇登場定要排到TTFC先有機會見實物呢
請問一直追 gotchard 嘅觀眾
我睇咗 legend 篇 同彩虹蛋依幾集
想知點解前幾集小寶寶好似都唔係點用鍊金術,但今集又可以用得咁純熟?
定其實之前啲集數已經有用?
Outsiders
乜鳩野叫墊了?

Ching唔好睇咁多大陸野喇
佢哋都係一有位就要踩geats
已經去到一個病態

仲有見到啲人話鍊金學院好團結好合作,大家互相信賴
如果geats有咁團結,就唔會有咁多事

但本身geats 就是說每個人都有權利,或者有佢哋嘅動力去追逐佢哋自己想要嘅嘢
每個人有唔同追求,所以先有衝突
佢哋咪成套野都睇唔明
冇,今集彩虹龍直接講咗寶太郎冇煉金術天份
呢個好明顯係彩虹龍嘅力量
一陣好似build未整容咁 其實係daybreak線既寶太郎
其實我都係睇字幕組姐.............
之前徒手煉金都係彩虹龍幫佢?
Revice裡面嘅geats都似係結局後,可能會係新嘅令和傳統
因為牙寶覺得「鍊金術同料理一樣」
我唔記得佢幾時有徙手煉金
但之前官網有講過整黑鋼腰帶個陣,個個都有幫手煉金
但寶太郎係冇撚用的
唔係啦
佢哋龍騎劇場版有相認
細細個去咗異世界整咗個眼鏡俾自己
雖然唔知咩係墊
擺低張白卡啫要講借都只係借學院
都已經有神力要塞咩入張白卡真係隨佢
個個應該係劇情buff,煉金術既野,唯心既姐
啲設定好似越嚟越多到底炸咗幾多條分支線出嚟
又未算既寶太郎既力量本身分左兩條線講

今集就講到明,有關腰帶,Gotchard 本身能力都係基於彩虹龍
好似第一次變身個時睇到Gotchard 既身影
X劍既使用方法,多重煉成,wild mode都係彩虹龍既力量

另一線就係寶太朗自身既力量,呢個應該關老豆事
呢個正如果實體化,新規部件都多
當初傳言話會有量產拉打,前輩們都有得變身
都淨番三個月仲有冇機?

宜家仲話二三拉都有final form
如果係全新規我真係屌柒東映老母
上年又咁撚度縮
daybreak真係孤兒仔仲要去助攻埋呢邊
又無老豆 九堂老豆又無出嚟幫手 仲要死哂隊友
依家連保命蛋都無
希望劇場版交代返清楚
第一集
好簡單呀 鏡花出嚟同大家講係CHEMY RISER裝咗變身功能就得
反正大家唔係天選之人 單卡變身就搞掂
玩具仲可以同模加埋人聲再出環保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞