[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (4)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
此高橋非那高橋
要不是博士黑化
revice 會更垃圾,更撚悶
去到後邊完全唔記得做過啲乜,就係記得博士黑化
博士黑化爛中之爛,無源無故話黑就黑,連演員自己都話唔明個角色轉變
如果有記憶點就唔垃圾,咁不如最後男主比長官腰斬,然後換vice個腦入男主身體控制佢
???????????????
你個肥仔真係唔識㗎喎
期實去到中段都好睇
魷魚做中boss 瘋狂殺人,玉置暴走個到都好好

係去到風雷出場28話之後三兄妹分team個到開始怪

其實計話數revice有一半係好睇既
講真5條5最新個集塑造得幾好

中同生曬後單純為義務而生存

一直等緊有人幫手解脫
true
高橋悠也同武部呀姨都搞緊手遊,大森走埋,淨番既制作人都係劣作製造者,白倉宜家淨係搞特別企劃,下年準備再繼續食屎
你其實係咪覆緊我?
我又冇話過 revice 有記憶點就唔垃圾
又唔知咩肥仔
會贏噢
凡夫
一輝同vice嘅故事太早settle好
去到後面十幾集得返基夫同老豆條線根本支撐唔住集數
一輝同rice慘成路人
加支線但係寫崩哂d人物關係
寫到中二d立場成日彈出彈入
牛屎光十足十咒術立即趕到戰場嘅二打六
就算門田大哥回歸都救唔到場
博士突然變黑都算喇
打juuga嗰集都冇最終決戰feel
上半集仲施施然去屋企搵相兼派膠
0緊湊
致勝關鍵居然係博士同老豆張合照
唉唔講喇愈講愈心痛
SLS
其實好明顯,revice基本上問題係設定上面

其實到最後惡魔係乜嘢都冇人解釋到
毛利甚至喺門田外傳再加新嘅設定

好明顯就係編劇之間,甚至係同製作人之間都冇一個共識

呢方面的確唔夠內田設定撚黎玩

我覺得成個主角團,塑造得最差係vice
你惡魔同本體係一體既
但係我完全睇唔出一輝同vice係同一個人
甚至你完全唔會vice覺得係一輝嘅另一面

其實明明面對自己,係呢一個好重要嘅命題
失憶嗰段真係完全唔得

同埋集數太多,係應該冇50集咁多,最後嗰四集真係好奇怪

木下明顯係諗到邊寫到邊嗰啲編劇,係一個低配版嘅井上

高橋黎講係會有個大綱,但係都係某啲情節位都係一路寫一路諗

真正好有計劃掌握每一個章節嘅節奏,應該係小林,三条呢一類係諗好晒成個架構先寫嘅編劇
我寧願佢出處刑歌算
Jam project 官方YouTube, Spotify有牙狼歌
以前又唔覺有,睇YouTube寫兩星期前左右上傳
https://youtu.be/N69bl_F2JcM?si=oXjY-X6V3eqvNbR8
https://youtu.be/F8vme5hqGj8?si=m0qPc5K0p8WADmoj
而家睇返令和女主角係隔代變身
咁下一個拉打女主應該都係行行企企
又好似係
Geats女主係貓
咪能玩啦
https://x.com/ishimangakan/status/1796376061040865409?s=46&t=xYlobZWUDBnqJWo4fYAsag

嘩,呢個想去
但係風間佢哋係著緊超級警備隊
https://twitter.com/rr_aki/status/1796357289571725553?s=46
大哥已經去左見個小朋友
希望淨返最後呢一個月佢可以開心咁過

已經越來越多拉打演員想幫手
估唔到昭和演員都有

日本啲網民真係on9,又係啲獨醒撚搵嘢嘈
呢啲幫得一個咪一個囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞