[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (4)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
裝甲威吹鬼
ghost 都有

9up
睇過 marvel dc 等等嗰啲平行世界作品
其實我有個解釋,東映有興趣可以參考吓

每個平行世界係一個泡泡, 平成開始其實每個都係獨立一個世界
d 泡泡 會周圍飄,唔係定死一個位
有陣時啲泡泡會黐埋一齊,就係 crossover, 到時就會啲世界觀/設定重疊咗
點解會重疊?可能隨機飄飄下就黐埋咗, 可能有人刻意令佢哋黐埋(build exaid movie)
之後啲泡泡會分返開, 到時候又變返獨立世界
但分開嘅時候可能會整多咗個泡泡,就永遠都存在

依個解釋可以完美解釋到點解,A rider tv 世界末日 但 B rider 唔幫手,但劇場版又會同時出現
撞設定等等嘅所有問題
Gaim,光實最適合 "Outsider"
出火龍果陣羽,或者 中國風大將軍 就正
問題係佢幾紅,算係難請

佢阿哥就比較易請
係咪跟返設定畫到同菲利普似返樣
唔計本身受唔受歡迎
未死既反派Revice魷魚係好fit惡意既存在
但revice 已經有博士
ace係咪嬲到下集借力量俾Zein先有Geats 9把槍
原來阿刀有份做
以佢嘅性格應該唔會嬲
仲覺得好玩
玲花塊面咁圓嘅
仲以為神新型態一集收皮,原來係拎完02力量再自解變身等善殺自己
所以神新肉身唔再係機械人?
成集既目的就係神要做番人
唔係03 print番神出黎咩
都係要靠創世之力,心姐粒眼淚去左03到
就咁print點print個人類出黎
諗起車車係小說講過有時做bugster仲方便過做人
其實神做番bugster係未更好,
佢都曾經將車車變番做人,今次要求神真係削過以前(佢自己都話今次係捨棄神既名號)
仲有呢個神其實係未真係神嚟,
定純粹比人copy咗神既數據放落hg度
其實可以無限print
將秘書print做真人,
或人

第一次知
其實我幾中意老千嘅皮套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞