[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (4)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
https://twitter.com/rr_aki/status/1796851673593442692?s=46
更新了,真心點解仲係有啲人咁on9
希望小朋友同佢屋企人都可以開心咁行埋最後一段路

Btw,拉打界炎上事件次次松田同井上參與度都好高
佢兩個係咪真係秒秒鐘都玩緊Twitter
幾欣賞佢行動力
The bee最快

白倉真係先知所以佢一路講既”何謂幪面超人”嘅命題,實際上真係需要討論同埋去深究

而家有一種聲音就等同於another W既原設定

“拉打唔係為咗救人咩?點解我需要救助嘅時候你哋冇出現?”
“點解係咁唔公平?”

原來現實中真係會有人咁樣問

好似今次事件,有人講係咪應該咁高調去探一個小朋友?
咁你今次咁高調,呢個世界上亦都有好多同樣嘅人
你哋有冇對佢伸出援手
咁對佢哋係咪唔公平?

白倉你係岩既
呢個的確係需要思考嘅問題
白倉真係當拉打已經成為一種概念融入咗生活
佢好似每次講嚟講去,
最後都係話有人記得拉打拉打就會存在就收工,
都無回答到對現世無能為力既問題,
同諗要諗埋一邊點都會諗埋一邊,
美斯去探班重病細路,
唔通又屌佢仲乜見呢班但唔見另外一班咩
美國班英雄更加唔駛講啦

其實呢個題目經常會喺唔同平台探討過,全世界有同樣情況嘅人/動物有咁多,你幫得幾多個?

我唔記得喺邊度聽過一個唔錯嘅回答:如果係我力所能及嘅,我就盡力幫吧
二次元對腳仲粗啲
想問吓有冇直播link?
use m3u player

彩虹割7側面係龍
點解無端端識用煉金術咁勁?
想再販牛同狸

因為係主角
不過原來未全圖鑒
捉曬啲神獸都仲差兩隻未捉
全圖鑒係咪可以再強化
同埋唔知黎明仲有冇虹龍
如果仲有只係未覺醒的話劇場版可能會出Rainbow Daybreak,打未來單眼佬或者未來冥黑王
原來做緊王樣
同意
最多係盡人事
舉個例子如果有小朋友就走想見蜘蛛俠
唔通Tom Holland要全年無休咁逐個小朋友去見
咁樣佢可以由演員轉做慈善家而咁樣都唔現實

我只係覺得因為拉打演員冇去到
就話人冇人性嘅twitter網友係over咗
早兩日先喺twitter下面見到割柒個男主有份比人問做咩唔去
好多時現實就係現實,大人世界好多野唔係講想做就可能做,因為演員明星某程度上係事務所既"商品",好多野都要經事務所談洽,邊似得井上同某D無合約係身既拉打演員
山口唔得喎
真心final form冇專武真係麻麻,打鬥真係完全唔得
好似仲冇特色過revice磁力

令和final form初登場應該係
Geats 9 >02 > cross saber = ultimate revice > rainbow Gotchard

九条個心情轉換真係
Gotchard 二三拉真係好2打6
根本得一個人威曬
又未至於既瀨戶康司,要潤都有回個post
留言都得既,去探望就唔係話去就去
搞咁耐終於用返係geats初登場既鍊金術效果
下集係咪因為睇過legend3人就直接鍊拉打形態出嚟
士巴拿應該仲有黑炎同BOSS同源呢條線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞