美團KeeTa已成香港第一大外賣平臺,單量份額達44%

456 回覆
65 Like 152 Dislike
當初熊貓都以為搶完市佔就發達
太睇少香港人數口
閪熊真係狗也不屌

試過最差嘅係我叫外賣自取
落到去鋪頭已經閂門
閪熊話唔關佢地事 只係退番餐錢
我行L咗來回20分鐘 佢覺得無問題

第2次係 個餐由1130am 落 1400 都未送到嚟
1300果陣話張單已經有車手接咗
1330 又話個餐準備咗無人接
1400 話無咗張單

屌 我唔玩了
講到底都係熊貓嘅餐廳多啲
選擇多啲我寧願俾貴少少
公司高層有認股權吧?同街價唔一樣吧?
自由市場
盤數佢地諗啦
袋鼠貴好多, 唔會因為廣告幫襯佢
廣告對消費者根本無用,D錢用落俾優惠仲實在
咁你加油叫多啲閪熊囉
靠你養住佢先keep到競爭繼續有優惠
畀貴左咪又係咁
Deliveroo最on9係d 外賣仔要等16分鐘先可以唔扣接單率踢單
D人就濫用依個機制踢單
D單一味拖比人踢 最後咪遲好多

Keeta 個罰則好輕
都係扣$1-$3(步兵) $5-$8(車手)
反而遲到要寫報告解釋
外賣仔最憎寫野

Keeta 有樣野好醒
就係d閪單會放出黎
係個list 到比人接
本身得一張閪單就唔會有人想做
但放係個list 到
外賣仔可以自己揀幾張閪單一齊做
行一轉可以送幾單
變相吸引到人做閪單
講到閪熊袋鼠唔係咁

淨係知邊間平就用邊間,到時就有新既頂佢架啦
記住廣告有佢嘅target audience
袋鼠嚟講 一嚟要keep住exposure 二嚟記係target嗰啲未用過呢啲平台嘅人
抵佢股價升返一倍
咪係 次次開親熊貓袋鼠都要叫夠$120先有平恰毒撚
邊間平靚正,我就用邊間
其實三間都會夠鐘 響 只係keeta係把女聲屌佢快出
同埋細鋪會扣錢
做到咁大
幾時有得嗌外送茶先?

試過panda遲咗成個半鐘 送得嚟都凍撚晒
袋鼠賣廣告啲錢拎嚟做promote應該唔洗俾人打到仆街
袋 最少錢 無人會開app做 轉左ceo就垃圾
美團袋鼠會傾向等餐廳接咗張單
理論上做一段時間之後先派畀外賣仔送
熊貓就戇鳩鳩等外賣仔喺附近先派單畀餐廳, 再慢慢做
畀著喺你會戇鳩鳩白等(因為外賣仔係計送完一單先有錢, 等嘅時間係一蚊都無)
定係送咗其他單, 之後無單或者順路先送返張熊貓
唔係有咩?
要膠下格價戰其他兩間撐得幾耐
marketing有錢都跑唔到數
邊度有? 點嗌?
次次都係阿叔黎
之前仲成班人屌keeta貴又話點同熊貓爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞