美團KeeTa已成香港第一大外賣平臺,單量份額達44%

456 回覆
65 Like 152 Dislike
佢博你繼續用佢
博你懶慣左唔想落街買
你係張床度打開熊袋團叫外賣
發現佢仲係最平
條街都好多byd周圍行
成街食肆唔係酸菜魚就水煮牛椰子雞
著校服既開口係講普通話
廢老日日係地鐵開大喇叭睇抖音we7啲弱智片
中環排隊買飯既唔係英文人就普通話人,兩餸飯除外
中国銀行日日打蛇餅啲rm忙到無停過
講一套做一套?
呢個明呀
不過想知佢呢個銀彈攻勢係完全補貼
定係啲餐廳/車手都要喺佢哋盈利/人工度扣啲
緊係有喺餐廳同車手度扣
外賣群隔一排就嘈keeta又減單錢
反而熊貓就加獎金
你啲閒人拎得廿分鐘去自取都唔肯俾十幾蚊運費就知你啲時間唔值錢啦 仲想呃賠償
分分鐘到時就有第二間外賣公司興起
踢左佢 轉頭俾返張正常俾你成日都係咁
自己本身好少外送, 經常自取, 早一兩年用最多熊貓。Keeta 入場之後袋鼠成日做自取優惠, 好正,自己用多咗好多。
而家好刻薄啲外賣仔
好多都轉返做熊
keeta有港共政府幫手,冇得輸
你都幾撚攪笑
就係閪熊繁忙時間無車手呀
我咪自己落街拎lor
年費都俾撚埋啦 柒頭
唔L 係關運費事呀 諗清諗楚先覆啦
我果陣淨係想食嘢ja 你估個個都好似你咁識諗
呃賠償
厲害厲害 咁L 大個平台 個system 係佢嘅 都可以一D 責任都無
個客落單無餐拎 浪費咗我20分鐘無問題
間鋪唔熄機 張單又接咗 餐廳有問題
閪熊只係個平台 無問題

睇嚟師兄你都係丁蟹type
foodpanda點管? 唔通間餐廳爆單想開長啲又唔俾?
定係吓吓派人去實地考察閂咗舖未?
有料呀師兄 唔識用電話?
唔識係平常日子 夠鐘收工 嘅時候
prompt 個msg 出嚟問下收咗未?
玩派人落去睇下
想法真係行得好前
快D 自己開間公司啦
忙起上嚟聽唔切電話好閒
咁有單果陣D 聲係邊度嚟?
唔識modify 果部機?
都係派番人落去實地考察啦 最醒係你
咪就係忙住入單唔得閒聽電話囉
得啦 個客錯呀嘛
咪唔L 用lor 好L 簡單
我唔會去convince 你閪熊有幾閪
我只係知道 我唔會再用閪熊
都唔知你up乜柒
諗清楚最低消費的定義先出黎廢up啦
比貴小小唔係問題 問題係西熊次次送另一張單先
細額訂單咪最低消費囉
近排叫閪熊張張單都遲
試過幾次玩成粒鐘都無車手接單

Keeta免運都算
今日叫個外賣10分鐘就送到

邊間有優惠又穩陣就叫邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞