美團KeeTa已成香港第一大外賣平臺,單量份額達44%

456 回覆
65 Like 152 Dislike
Panda對客又閪對商戶又閪
屌你老母食水深到一張單可以得50%落倒袋
CS就完全搵唔倒真人,有咩事想搵佢地都搵唔倒
50%咁深係連對外賣仔都西

個客呃餐 有證據都比警告信

明知某d鋪頭專登遲出 一樣唔理
等我地變夾心層 個客一問仲未得就轉走

廢事投訴又食信
deloveroo 佢用落唔差 美團其實唔平 不過佢promotion 真係倒水咁放錢出嚟
不過香港人好少呢套 有優惠先用 冇得平就自然唔幫襯
袋鼠至少肯加錢搵人送
美團計埋時有多幾蚊
加上獎金都幾多下
價閪另一件事

熊係價閪之餘乜都無
個quest pro唔係正常人做到
仲要計呢樣個樣
不過佢市佔最大最多單博外賣仔搵食要奶佢屎眼
大時大節照舊出廿幾30蚊俾外賣仔送到天涯海角
mark up就mark得20%,但一定抽走36% Keeta講緊28%
佢不時幫你做埋啲優惠8折7折又係商戶硬食
可以自己揀近單做
熊袋踢到仆街都未必有
加上美團拎餐9成都即取
所以外賣師都好愛keeta
好多住劏房同唐四五樓既人呃餐
叫外賣仔放地下 跟住話收唔到
錢又退左 又開埋餐
之前ubereat就係咁 俾人搞死左
G chi
餐廳遲接單
外賣仔唔想等
20分鐘算快了
試過成個鐘
無限loop
餓了麽?
個個咁得閒自取咩
條街又晒又熱
留係office嘆冷氣打下機唔好?
餐廳遲出餐好似都好撚大鑊
罰到餐廳接近白做咁濟
係百份百集團先咁夠guts唔柒理係咪遲出單
panda一個人叫平均要接近100蚊
諗住叫個lunch要最低消費$80蚊
之後就會想加多少少叫間好啲嘅算 好過8,90蚊食普通嘢
同比亞迪一樣賣一架蝕一架
支那嘢割喉價格戰之後下一步,咪連本帶利割返你哋韭菜囉
同意,人地大陸公司搶到market share
熊貓係抵死。
呢啲大集團退得好爽手架
閪熊同袋鼠搞半價果陣 d鋪頭好似都蝕到仆街
大集團個條款肯定唔會扣錢

夠大有牙力,西熊等間4貴冰室 半個鐘都唔出
做完keeta都未有轉走 又中同一間
袋好撚閪
你攞完餐佢會show定位 單價又低
你定位一唔對路 cs就call你
不過都理閪佢 單價咁低 唔係想送佢先嘛
所以最後先送佢
肯著制服果啲好外賣員得咁少 好難唔死 得啲亂咁送既人做
咁唔知
之前送譚仔美團單
啲阿姐勁緊張
三哥就一啲啲
反而袋鼠熊貓就wfc態度
屌返佢轉頭 你咁低價咪封ac囉
仲有人信免運費 香港人真係老襯底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞